Informatie

Zwem- en Waterpolovereniging ZVS telt voor het seizoen 2023-2024 drie waterpoloteams in de competitie van Regio West. Deze teams zijn onderverdeeld in:

∙ Heren 1
∙ Heren 2
∙ E-jeugd (<11 jaar - gemixed)

Er is ook ruimte voor F-jeugd (<9 jaar) en E-jeugd (<11 jaar) die nog niet actief deelneemt aan de competitiewedstrijden maar wel aan de speciaal voor deze kinderen georganiseerde MiniPolo-toernooien. 

Klik hier voor het overzicht van de de teamindeling met de waterpoloteams en spelers.

De wedstrijden worden altijd gespeeld op zaterdag (een andere dag komt hooguit een enkele keer per seizoen voor en dat is dan voornamelijk een uitwedstrijd). Alle teams spelen nu met ingang van dit seizoen in Regio West.

Om ook de jongere waterpolofanaten tegemoet te komen hebben we binnen de ZVS ook de MiniPolo. Hier kunnen kinderen, tot hun tienerjaren beginnen, zich uitleven en bekend raken met het spel.

Om het voor de kinderen extra leuk te houden zijn er aparte regels voor de minipolo, deze kun je terugvinden in het onderdeel spelregels. De kinderen spelen nog geen reguliere competitiewedstrijden. Door de overkoepelende organisatie (KNZB Regio West) wordt er iedere maand bij een aangesloten vereniging een minipolotoernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi spelen de jongste leden 'voor het eggie' een aantal wedstrijden en krijgen zij na afloop een leuke herinnering aan deze dag. Bij minipolo is deelnemen belangrijker dan winnen, plezier beleven aan het waterpolospel staat voorop. 

Op de kalender is terug te vinden wanneer er een toernooi is. Na ontvangst van de uitnodiging en bij voldoende deelnemers kunnen we meedoen. Vast staat dat een toernooi altijd errug gezellig is!

Benieuwd of het iets voor je is? Kom dan drie keer gratis en vrijblijvend meetrainen. We hebben hier een speciale strippenkaart voor ontwikkeld. Voor een nadere toelichting verwijzen wij graag verder naar de informatiepagina

Aan het einde van de competitieronde trainen we volgens een aangepast schema. Er zijn diverse dagen dat er trainingen komen te vervallen door feestdagen, vakanties of een afgelopen seizoen. Ook kan het voorkomen dat er elders wordt getraind dan in het eigen zwembad. Voor de gewijzigde/aangepaste/vervallen trainingen verwijzen wij u graag door naar dit totaaloverzicht.