Spelregels

Hieronder staan de officiële spelregels. Een goede wedstrijd begint met de juiste spelregelkennis. Dit geldt voor iedereen natuurlijk!

Het reglement:
      Officieel (t/m einde seizoen 2018-2019)

      Officieel (met ingang van 01/06/2019)
 

Onze competities vallen allemaal onder Regio West en zij heeft aan het begin van seizoen 2013-2014 besloten enkele landelijke wijzigingen niet door te voeren. In het overzicht hieronder staan de regels die voor ons dus niet van toepassing zijn.
      Wijzigingen (uitzonderingen Regio West) (t/m einde seizoen 2018-2019)

      Wijzigingen (met ingang van 01/06/2019)
 

Speciaal voor de jongste waterpoloërs (de D-, E- en F-jeugd) zijn de spelregels een beetje aangepast ten opzichte van de overige teams omdat het veld kleiner is en zij spelen een spelvorm waarin het enorm belangrijk is dat plezier van de kinderen centraal staat.
      Uitleg D-jeugd (<13)
      Uitleg E-jeugd  (<11)
      Uitleg F-jeugd (<9)
 

Ook voor de W'er (wedstrijdfunctionaris achter de jurytafel tijdens een wedstrijd) is er begin 2013-2014 een belangrijke wijziging geweest. Dit heeft betrekking op de 30 seconden na een dubbele uitsluiting. Zie dit artikel voor meer informatie.

Het gratis programma Acrobat Reader is nodig om het document te bekijken.  

laatst bijgewerkt: 11 juni, 07:08