NZ&PC 1 - Heren 1: (06/04/2013) ZVS zorgt voor stunt in KatwijkRobert @ 7 april 2013, 12:53

KATWIJK - In de twintigste wedstrijd van dit seizoen zorgen de heren van ZVS 1 voor een stunt tegen NZ&PC in Katwijk. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team en zo reisden zij af naar Katwijk met zeven spelers. Helaas geen wisselspelers (Dylan Ballijns en Robert van Son ontbraken) en dan tegen een tegenstander die 13 spelers ter beschikking had. Dit zou dus een lastige wedstrijd gaan worden.

Met het vooruitzicht van een zware en lastige wedstrijd gaf coach Van Helfteren zijn team de instructie mee zuinig om te gaan met de krachten en compact te spelen in het zeer grote zwembad. Spelen op balbezit en van daaruit kans creëren in de voorste lijn.

In de eerste periode leek NZ&PC de wedstrijd naar zich toe te trekken door al vroeg te scoren en ZVS op een 1-0 achterstand te zetten. De heren van ZVS hielden het hoofd koel en al snel namen zij het heft in eigen hand en scoorde Wessel Boersma de 1-1.   Hierna ging het snel en liep ZVS in deze periode uit naar 1-4 met een doelpunt van Patrick van Haarlem en nog 2 doelpunten van Wessel Boersma. Deze laatste was van belangrijke waarde voor het team, zeker omdat hij in voorgaande wedstrijden nauwelijks tot scoren kwam.

De tweede periode ging gelijk op, ZVS nam even wat gas terug om krachten te kunnen sparen, en wisten beide teams elk eenmaal te scoren. Opnieuw was het Patrick van Haarlem die wist te scoren voor ZVS. Stand na twee periodes 2-5.

In de derde periode nam ZVS weer het initiatief en overklaste de tegenstander door zelf tweemaal te scoren (Wessel Boersma en Patrick van Haarlem) en de tegenstander geen ruimte te geven. De verdediging van ZVS (Rob van de Bijl, Gerard Goud en Stefan Kuhlmann) lag sterk en gaf nauwelijks ruimte weg aan de tegenstander. Ook de doelverdediger van ZVS, Martijn Stolk, speelde weer een belangrijke rol en zorgde met een aantal schitterende reddingen dat NZ&PC niet tot scoren kwam. Stand naar drie periodes 2-7.

De vierde periode was even spannend doordat ZVS als gevolg van vermoeidheid foutjes ging maken en de tegenstander tweemaal wist te scoren. Uiteindelijk was het aanvoerder Dennis Brobbel die hier een eind aan wist te maken en zette de eindstand op 4-8, hierna gaf NZ&PC zich over. ZVS speelde gecontroleerd de wedstrijd uit en behield balbezit tot het eindsignaal volgde. Met gejuich verlieten de spelers van ZVS het water, niemand had deze overwinning verwacht en zeker niet met zoveel overmacht. De lange terugreis naar ’s-Gravendeel werd als gevolg van deze overwinning gevoelsmatig een korte reis.

In reactie gaf coach van Helfteren aan dat ZVS vandaag als team speelde en vocht voor elke bal gedurende de wedstrijd. Hij complimenteerde de spelers na afloop voor deze bijzondere prestatie en de rust die zij wisten te behouden ondanks het ontbreken van wisselspelers.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 5x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 0x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma scoorde vier keer en was daarmee topscoorder. Patrick van Haarlem was tweemaal trefzeker en Dennis Brobbel trof eenmaal doel.

1e periode: 1-4 (1-4 tussenstand)
2e periode: 1-1 (2-5 tussenstand)
3e periode: 0-2 (2-7 tussenstand)
4e periode: 2-1 (4-8 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 13 april 2013. Zij zullen dan spelen tegen de LZ1886 4 uit Leiden in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.15 uur.

Met dank aan trainer/coach Van Helfteren voor het samenstellen van dit bericht.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.