De Lansingh 1 - Heren 1: ZVS speelt geen rol van betekenisRobert @ 2 april 2011, 23:05
KRIMPEN A/D IJSSEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 2 april 2011 hun twintigste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Lansingh te Krimpen a/d IJssel tegen De Lansingh 1. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Keeper Martijn Stolk kon niet van de partij zijn. Ter versterking nam Arjan Ista, keeper uit het tweede herenteam, plaats onder de lat hetgeen voor hem zijn debuut betekende bij de selectie. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Op papier leek het een aardige wedstrijd te kunnen gaan worden omdat beide teams volgende de ranglijst aan elkaar gewaagd zijn. De thuisploeg staat welgeteld één plaats hoger dan de 's-Gravendelders. Maar in werkelijkheid bleek het een wedstrijd die geheel tegen de verwachtingen in verliep. Kenmerkend voor de gehele wedstrijd was dat bij ZVS nagenoeg niets leek te mogen lukken. Al in de eerste minuut kon ZVS vroeg op voorspong komen na een verkregen strafworp. Helaas schoot Robert van Son net naast en zag zo de eerste kans voorbij gaan. Daarna was het aan de thuisploeg om het spel te bepalen met hun snelle acties waar ZVS niet altijd een antwoord op had. De 's-Gravendelers scoorden via Ad Rommelse de 1-1 maar moesten daarna met lede ogen toezien hoe de Krimpenaren de wedstrijd naar hun hand zetten en er uiteindelijk met de overwinning vandoor gingen. Wessel Boersma scoorde in de laatste minuten de tweede treffer voor ZVS. Deze verloren wedstrijd was er één om snel te vergeten.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 3x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 2x / 0x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Ad Rommelse en Wessel Boersma scoorden ieder eenmaal en waren daarmee topscoorders van de wedstrijd.

1e periode: 3-1 (3-1 tussenstand)
2e periode: 3-0 (6-1 tussenstand)
3e periode: 2-0 (8-1 tussenstand)
4e periode: 1-1 (9-2 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 9 april 2011. Zij zullen dan spelen tegen ZDHC 2 uit Den Haag in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.