Heren 1 - ZV Westland Dijkglas 2: ZVS bepaalt de wedstrijd maar verliest niptRobert @ 14 maart 2009, 23:35
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun zeventiende wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen ZV Westland Dijkglas 2 uit 's-Gravenzande. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Marco Jonker, Rob van der Bijl en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Ter versterking werden Stefan Kuhlmann en Gerard Goud uit Heren 2 opgeroepen. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers en had zij de beschikking over twee wisselspelers.

ZVS begon de wedstrijd overtuigend en het snelle spel resulteerde al direct na het opzwemmen in de eerste grote kans. Helaas werd deze niet goed afgerond en uit de daarop volgende counter was het voor de bezoekers direct raak. Opnieuw ging de thuisploeg in de aanval maar nam er nu beduidend meer tijd voor maar zagen de tegenstander wederom scoren. Dat de moed zeker niet werd opgegeven was duidelijk want de Seuters deden er alles aan om die nul van het scorebord te halen. Het lukte ze dan uiteindelijk ook want het was Robert van Son die met een afstandsschot tekende voor de eerste 's-Gravendeelse treffer. In de laatste minuut overleefde de thuisploeg nog een manminder.

Ook gedurende de tweede periode bleef ZVS het tempo in de wedstrijd houden en bepaalde grotendeels het verloop van de strijd. Echter nadat twee manmeer's door hen niet konden worden benut slaagden de Westlanders er juist wel in hun voorsprong weer iets uit te bouwen. Lang konden zij er niet van genieten want nog geen twintig seconden later stelde Bas Bogaert orde op zaken door te scoren uit een snel uitgespeelde overtalsituatie. Hierdoor werd de marge weer verkleind en lag de wedstrijd nog steeds geheel open.

Het derde kwart week niet af van zijn voorgangers. Ook nu bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd en streden zij beiden voor wat zij waard waren. Kansen waren er over en weer al moesten de Seuters wel toezien hoe ZV Westland Dijkglas 2 nu dan toch wel de voorsprong wist uit te breiden. Ook nu overleefde de thuisploeg weer een manminder.

In de laatste periode deed ZVS er alles aan om niet met een nederlaag het bad te verlaten. Alle zeilen werden bijgesteld om het beste resultaat te behalen en zij kregen dan ook loon naar werken. Na het in eerste doorstaan van een manminder wist Dennis Brobbel halverwege de periode de derde treffer te scoren. Dit betekende de honderdste treffer dit seizoen voor de 's-Gravendelers. In de slotminuut werd het nog spannend doordat Ad Rommelse vriend en vijand verraste met zijn afstandsschot uit de manmeer en zo het vierde doelpunt maakte. Met nog een halve minuut op de klok en één doelpunt verschil deden beide teams er alles aan om het tot het beste einde te brengen.
Uiteindelijk mocht het niet meer baten. De 's-Gravendeelse hoofdmacht ging voor goud maar moest genoegen nemen met zilver. Een gelijkspel was op z'n minst verdiend geweest.

Periodestanden:
1e periode: 1-2 (1-2)
2e periode: 1-1 (2-3)
3e periode: 0-2 (2-5)
4e periode: 2-0 (4-5)

Robert van Son, Bas Bogaert, Dennis Brobbel en Ad Rommelse scoorden ieder éénmaal.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 21 maart 2009. Zij zullen dan spelen tegen De Kempvis 2 uit Spijkenisse. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in het Rivierabad te Spijkenisse en zal aanvangen om 20.40 uur.