Heren 1 - Koudekerk 2: ZVS op solide wijze naar de overwinningRobert @ 7 februari 2009, 22:19
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun veertiende wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen mede-middenmoter Koudekerk 2 uit Koudekerk. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Alleen Wessel Boersma (vakantie) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers en had zij de beschikking over twee wisselspelers.

Deze wedstrijd was voor ZVS toch wel enigszins van belang omdat winst de positie in het 'linkerrijtje' zou verstevigen en een nederlaag het onderin toch wel wat benauwder zou kunnen worden.

Beide teams bleken al gauw aan elkaar gewaagd waardoor een boeiende confrontatie ontstond. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste treffer viel, echter wel in het 's-Gravendeelse doel. ZVS stelde snel orde op zaken en nam het heft in eigen hand. Dit resulteerde al snel in een manmeer aan de andere kant van het bad welke succesvol afgerond werd door Patrick van Haarlem. Tegen het einde van de periode was het Robert van Son die tekende voor de tweede treffer en zo zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Een kans om middels een nieuwe overtalsituatie de voorsprong verder uit te breiden in de laatste seconden mislukte.

Ook in de tweede periode was het verschil tussen beide teams niet groot. Een verkregen strafworp kon door Daan de Zeeuw niet worden verzilverd. De keeper wist hem te stoppen. Pas in de laatste minuut deden beide ploegen weer van zich spreken. Nadat de bezoekers middels een manmeer op gelijke hoogte waren gekomen wist Rob van der Bijl nog geen achttien seconden later middels een lob de keeper het nakijken te geven en zo stond de 's-Gravendeelse formatie halverwege de wedstrijd opnieuw op voorsprong.

In het derde kwart gebeurde er eigenlijk aan beide kanten niet veel bijzonders. ZVS overleefde een manminder en scoorde een halve minuut voor het verstrijken van de tijd de vierde treffer middels Patrick van Haarlem.

De laatste periode kende toch wat meer actie aan bedie kanten. Hoewel er slordig werd omgegaan aan beide kanten met de manmeer-sitaties (twee om twee / zonder score) kon Patrick van Haarlem wederom profiteren en vrij eenvoudig de vijfde en tevens zijn derde treffer aantekenen. Na afloop kon met een goed gevoel het bad worden verlaten en hebben de Seuters goede zaken gedaan in de strijd om aansluiting met het 'linkerrijtje'. De kater na de verloren wedstrijd van vorige week was hiermee defitnief verwerkt.

Periodestanden:
1e periode: 2-1 (2-1)
2e periode: 1-1 (3-2)
3e periode: 1-0 (4-2)
4e periode: 1-0 (5-2)

Patrick van Haarlem scoorde driemaal en was hiermee de topscoorder. Robert van Son en Rob van der Bijl completeerden hem met ieder één doelpunt.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zondag 1 maart 2009. Zij zullen dan spelen tegen De Lansingh 1. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Lansingh te Krimpen aan den IJssel en zal aanvangen om 19.00 uur.