Nieuws

Heren 1 - De Lansingh 1: ZVS lijkt niet te stoppenRobert @ 12 oktober 2008, 13:51
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun vierde wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen De Lansingh 1 uit Krimpen aan den IJssel. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Rob van der Bijl (blessure) en Marco Jonker konden niet van de partij zijn. Stefan Kuhlmann uit het tweede team deed voor de gelegenheid mee. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

Beide teams begonnen ietwat voorzichtig aan hun wedstrijd. De gasten hadden geen wisselspelers en moesten voorzichtig met de krachten omgaan. Het was voor ZVS om hier handig gebruik van te maken hetgeen redelijk lukte. Pas in de laatste minuut wist ZVS eindelijk door te breken en haar kansen te benutten. Binnen een halve minuut waren Daan de Zeeuw en Patrick van Haarlem trefzeker en brachten zo de eerste doelpunten op hun naam.

In de tweede periode vervolgden de Seuters hun, in bepaalde ietwat chaotische, spel met succes. Het was Robert van Son die tekende voor het derde doelpunt na een afstandsschot en nog geen minuut later was het Stefan Kuhlmann die zijn voorbeeld volgde en zuiver vanuit de hoek doeltreffend was. Wessel Boersma tekende vervolgens kort daarop voor de vijfde treffer. Kort voor het verstrijken van de tijd lukte het de gasten uiteindelijk om door de 's-Gravendeelse verdediging heen te komen met als gevolg het eerste tegendoelpunt.

Het derde kwart vertoonde enkele gelijkenissen met zijn voorgangers. Wederom veel kansen maar ook de nodige onrust voorin en dat terwijl er achterin geen vuiltje aan de lucht leek. Met een verrassend schot vanuit de hoek van het veld was het Daan de Zeeuw die met zijn schot de bal in het doel liet caramboleren.

In de laatste periode toonde ZVS zich heer en meester in het water en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Ondanks een tweede tegentreffer die moest worden geïncasserd (de elfde pas van het hele seizoen inmiddels) bleef het team geconcentreerd spelen. Uiteindelijk bepaalde Robert van Son met zijn tweede treffer de eindstand op 7-2.

Periodestanden:
1e periode: 2-0 (2-0)
2e periode: 3-1 (5-1)
3e periode: 1-0 (6-1)
4e periode: 1-1 (7-2)

Robert van Son en Daan de Zeeuw waren ieder tweemaal trefzeker en dus de topscoorders. Wessel Boersma, Stefan Kuhlmann en Patrick van Haarlem tekenden elk voor één doelpunt.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 8 november 2008. Zij zullen dan spelen tegen ZV Westland Dijkglas 2. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad Maesemunde te 's-Gravenzande en zal aanvangen om 21.00 uur.