Widex/GZC-Donk 5 - Heren 1: ZVS start nieuw seizoen met dubieus verliesRobert @ 21 september 2008, 02:39
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen Widex/GZC Donk 5 uit Gouda. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Tobbe te Gouda.

Aanvoerder Dennis Brobbel en trainer/coach Cees van Helfteren konden niet beschikken over een compleet team. Rob van der Bijl (blessure) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit acht spelers.

Aan het einde van het vorige seizoen troffen de 's-Gravendelers in hun ontmoeting met dit team de inmiddels olympisch kampioen zijnde damesbondscoach Robin van Galen aan in het water. Hij was er dit keer niet bij.

Voor beide teams was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en beide teams waren dan ook zeer gedreven om hun wedstrijd te spelen.

In de eerste periode tastte ZVS haar tegenstander af. Met slechts één wissel op de bank moesten de 's-Gravendelers dan ook spaarzaam zijn met hun krachten. Het lukte Patrick van Haarlem de stilte te doorbreken en toch wel vrij eenvoudig de eerste treffer op zijn naam te brengen.

De tweede periode had enigszins veel weg van de voorgaande al slaagden de Gouwenaren er nu wel in tot twee keer toe door de tot op dat moment dichte 's-Gravendeelse defentie te breken. De Seuters hielden echter het hoofd boven water en wisten hun voorsprong vast te houden middels treffers van Wessel Boersma en Ad Rommelse.

Ook in het derde kwart bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Zij gaven elkaar dan ook weinig terrein prijs en wisten de schade zeer beperkt te houden. ZVS scoorde via Wessel Boersma maar de thuisploeg was tweemaal trefzeker en kwam zo met het slotaccoord in het oog opnieuw op gelijke hoogte.

Beide teams namen geen genoegen met een gelijkspel dus ging het in de laatste periode om alles of niets. De thuisploeg zette daarbij hun 'sterke' wapen in door hun fysieke spel nog een tandje hoger te plaatsen. ZVS overleefde twee manminders door goed verdedigend werk maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg toch wist te scoren. Patrick van Haarlem bracht zijn team opnieuw op gelijke gehoogte door met nog iets meer dan één minuut op de klok met een voor het oog simpel schot van afstand. In de laatste minuut ontstond er de nodige verwarring toen ZVS opnieuw een manminder toebedeeld kreeg, deze goed werd doorstaan maar door een fout van de jurytafel tijdtechnisch niet goed werd afgerond. De tijdstraf (20 seconden) was inmiddels verlopen maar er werd geen terug-kom-signaal afgegeven. De thuisploeg wist inmiddels hun zesde en tevens winnende treffer te scoren in een tijd waarin de speler van ZVS absoluut weer speelgerechtigd was maar door de jurytafel niet terug mocht worden gehaald. Uiteindelijk viel er achteraf niets meer te behalen voor ZVS en zo kreeg de wedstrijd toch nog een einde met wrange bijsmaak.

Periodestanden:
1e periode: 0-1 (0-1)
2e periode: 2-2 (2-3)
3e periode: 2-1 (4-4)
4e periode: 2-1 (6-5)

Patrick van Haarlem en Wessel Boersma waren beiden tweemaal trefzeker en dus topscoorder. Ad Rommelse completeerde hen met zijn treffer.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 27 september 2008. Zij zullen dan spelen tegen De Vliet 2 (SG) uit Rijswijk. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 19.30 uur.