Heren 1 - Sassenheim 3: Seizoensstart met gelijkspelRobert @ 12 januari 2008, 20:51
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun elfde wedstrijd van het seizoen en tevens eerste na de winterstop in de eerste klasse van het District aantreden tegen Sassenheim 3 uit Sassenheim. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon beschikken over een compleet team. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers. Tevens konden hij een beroep doen op Cees van Helfteren als coach deze wedstrijd.

Het duel tussen beide teams uit de onderste regionen van de competitie kende een moeizame start. Het duurde even voor er actie in het spel kwam. Na een zware overtreding in de voorhoede kreeg ZVS een strafworp toebedeeld. Het was Robert van Son die hem nam en vervolgens tekende voor de eerste ’s-Gravendeelse treffer. Daarop volgden enkele overtalsituaties en kansen voor beide teams maar troffen allen geen doel.

In de tweede periode werd er aan beide kanten niet gescoord. Ondanks dat de gasten ook de nodige kansen kregen lukte het hen niet de sterk keepende Martijn Stolk te passeren.

Pas halverwege het derde kwart konden de Sassenheimers iets terug doen. Net buiten het de gestelde tijd voor een manmeersituatie scoorden zij alsnog hun gelijkmaker. Het spel van beide teams was niet denderend en enkele verkregen kansen bleven onbenut. Het was Rob van der Bijl die vervolgens de aanval afrondde en middels zijn treffer het tweede doelpunt voor zijn rekening nam en zo zijn team opnieuw op voorsprong bracht. Erg lang duurde de euforie niet want nog geen twintig seconden zagen de gasten hun kans schoon en bogen de achterstand om in een gelijke stand. Ternauwernood overleefden de Seuters in de laatste minuut nog een manminder.

In de laatste periode ging het om alles of niets. De wedstrijd lag nog open en beide teams wilden graag winnen!! Dit bleek ook wel uit het spel. Opnieuw veel kansen, al waren de meeste daarvan voor de bezoekers, maar afronden zat er niet echt in. Met nog iets meer dan een minuut te spelen lukte het de gasten zelfs om ZVS voor het eerst op achterstand te zetten. ZVS gaf de hoop echter nog niet op en wilde er alles uithalen wat er te pakken viel. Met nog een kleine veertig seconden op de klok kreeg de thuisploeg nog een manmeer te verwerken die uiteindelijk tot een goed uiteinde werd gebracht. Het was Robert van Son die opnieuw trefzeker was en met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd het punt op zeker stelde voor zijn team.

Periodestanden:
1e periode: 1-0 (1-0)
2e periode: 0-0 (1-0)
3e periode: 1-2 (2-2)
4e periode: 1-1 (3-3)

Robert van Son was met twee doelpunten de topscoorder. Rob van der Bijl completeerde hem met zijn ene treffer.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 19 januari 2008. Zij zullen dan spelen tegen Spartaan 1 uit Rotterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel en zal aanvangen om 18.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.

Van deze wedstrijd zijn ook weer foto's gemaakt. Die zijn hier te bekijken.