Dames 1 - DES 1: ZVS komt plichten na tegen hekkensluiterRobert @ 24 maart 2007, 22:51
De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun achtiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse van het District aantreden DES 1 uit Den Haag. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerdster Nicole Bezemer kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen Sylvia de Jong kon niet van de partij zijn.

Na de zware nederlaag van vorige week moesten de dames van ZVS vandaag wel aan hun plicht voldoen door te winnen van de puntloze hekkensluiters uit Den Haag. ZVS, zelf voorlaatste in de competitie, startte gedreven aan de wedstrijd hetgeen binnen een halve minuut al resulteerde in de eerste treffer via Marion Groenewoud. Kort daarop wisten de gasten op gelijke hoogte te komen maar de 's-Gravendeelse formatie raakte er niet van onder de indruk en bracht middels treffers van Marjolijn Weemhof, Marjolein Mes en opnieuw Marion Groenewoud de tegenstanders het nakijken.

Het goede spel werd in de tweede periode voortgezet. Opnieuw bleken de Seuters een maatje te groot en waren opnieuw viermaal trefzeker via drie doelpunten van Marion Groenewoud en één van Marjolijn Weemhof.

Dat de Haagde dames het nog niet helemaal hadden opgeven bleek wel in het derde kwart. Daarin gingen zij voor het eerst in de wedstrijd beter om met de verkregen kansen en scoorden vaker dan ZVS namelijk twee keer. Annelies van Roon redde met haar doelpunt de 's-Gravendeelse eer.

Dat er nog het nodige viel te behalen bleek wel in het laatste kwart. Om toch niet helemaal de moed op te geven gingen de 's-Gravendeelse dames voor de 'dubbele cijfers' deze avond. Zij slaagden hier ook overduidelijk in. Dankzij doelpunten van tweemaal Marjolijn Weemhof en één treffer van Marion Groenewoud werd, ondanks een enkele tegentreffer, de wedstrijd bezegeld met een klinkende overwinning. Mede door de overwinning zullen de dames iets uit de gevarenzone lopen.

Periodestanden:
1e periode: 4-1 (4-1)
2e periode: 4-0 (8-1)
3e periode: 1-2 (9-3)
4e periode: 4-1 (13-4)

Marion Groenewoud was met haar zes treffers de topscoorder van de wedstrijd. Marjolijn Weemhof was vier keer zeker. Annelies van Roon en Marjolein Mes scoorden ieder éénmaal.

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 31 maart 2007. Zij zullen dan spelen tegen ZPC Rotterdam 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Sportfondsenbad Noord te Rotterdam en zal beginnen om 16.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.