d'Elft / ZVVS CM1 - ZVS CM1 (04/11/2023): Geen winst ZZ en PC De Devel/Poseidon '56/ZVS CM1robert @ 8 november 2023, 20:54

DELFT - Sommige ploegen zijn sterk afhankelijk van één of twee spelers. Dat gold afgelopen zaterdag ook voor de combinatieploeg van d’Elft en ZVVS. Zeven van de acht doelpunten die de thuisploeg produceerden kwamen op naam van twee speelsters. Dat bleek helaas wel voldoende om te voorkomen dat de ploeg van De Devel/Poseidon ’56 en ZVS de punten mee naar huis kon nemen. Het werd 8-3 in Delft.

De Delft/Vlaardingse combinatie had tot deze wedstrijd nog maar één verliespartij op de naam staan en wellicht konden de meisjes uit Zwijndrecht, Ridderkerk en ’s-Gravendeel daar een tweede nederlaag aan toevoegen. Het begin was sterk, na anderhalve minuut kwam de uitploeg op voorsprong. Het bleek een averechts effect te hebben, want door dit doelpunt kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en wist nog in eerste periode de achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong.

Na precies zeven seconden in de tweede periode voegde de thuisploeg daar al een vierde treffer aan toe, maar daarmee is het verhaal van dit kwart ook direct verteld. Wie nu vermoedde dat er een vracht aan doelpunten door d’Elft/ZVVS volgde, kwam bedrogen uit. De twee ploegen bleven verdedigend allebei overeind en bij het eerste snelle doelpunt bleef het dan ook.

De thuisploeg bleek ook in de derde periode als eerste trefzeker, al had de ploeg daar nu ruim twee minuten voor nodig. Bovendien liet ook het collectief van De Devel, Poseidon ’56 en ZVS zich nu gelden, door, na een persoonlijke fout van een speelster van de thuisploeg, garen te spinnen uit de overtalsituatie en direct voor de 5-2 te zorgen.

In het laatste kwart moesten de bezoeksters nog een gat van drie doelpunten zien te dichten, maar dat zat er jammer genoeg niet in. De thuisploeg benutte de eerste minuten van deze periode om uit te lopen naar een 7-2 voorsprong. Pas halverwege de periode kon De Devel/Poseidon ‘56/ZVS weer iets terug doen met een tegentreffer. Uiteraard werd gezocht naar meer tegendoelpunten, maar met de achtste goal enkele seconden voor het einde voor de thuisploeg was de wedstrijd in het slot gevallen.

Eindstand: 8-3
Periodestanden: 3-1, 1-0, 1-1, 3-1
Doelpuntenmakers: Noa van Beek en Kyana van den Hoek