ZVS CM1 - OZV/GZC Donk/De Plas CM1 (28/10/2023): Nipt verlies ZZ en PC De Devel/Poseidon '56/ZVS CM1robert @ 1 november 2023, 16:09

RIDDERKERK - Tegen de nog ongeslagen combinatieploeg van OZV, GZC Donk en De Plas leek het team van De Devel, Poseidon ’56 en ZVS in de eerste periode ook niet opgewassen afgelopen zaterdag. Toch gaf de thuisploeg in de tweede periode nog een signaal af met een sterke comeback en zelfs een 5-4 voorsprong halverwege de wedstrijd. Deze opleving kon jammer genoeg geen vervolg worden gegeven en met een minimale 6-7 als uitslag gingen de punten toch mee terug met de bezoeksters.

De combinatieploeg van OZV, GZC Donk en De Plas had tot afgelopen zaterdag nog geen punt laten liggen. Kennelijk waren ze dat ook niet van plan om te doen in de wedstrijd tegen De Devel/Poseidon ‘56/ZVS. Maar laat nu juist de thuisploeg na iets meer dan een halve minuut spelen op voorsprong komen: 1-0. Een stevige waarschuwing aan het adres van de uitploeg dat ze de punten niet cadeau gingen krijgen. Dat liet OZV/GZC Donk/De Plas zich natuurlijk niet gelegen liggen en in het restant van de eerste periode werd de ’waarschuwing’ omgezet in een 1-3 stand voor het bezoekende team.

In de tweede periode lieten de gastvrouwen zien waartoe zij in staat konden zijn. In minder dan anderhalve minuut tijd werd de 1-3 achterstand weer teruggebracht naar een 3-3 gelijke stand. Nadat De Devel/Poseidon ‘56/ZVS voor de tweede maal op voorsprong was gekomen met de 4-3, wist de uitploeg voor het eerst in deze periode gewicht in de schaal te leggen door de stand weer gelijk te trekken. Met een laatste doelpunt wist de thuisploeg de comeback in de wedstrijd compleet te maken en met een voorsprong van kant te wisselen.

Er was OZV/GZC Donk/De Plas alles aan gelegen om de stand weer in een voor hun voordelige marge om te draaien. Sterker nog, de thuisploeg wist de voorsprong uit te bouwen naar 6-4. Pas na drie minuten wedstrijd slaagde OZV/GZC Donk/De Plas er in om de achterstand terug te brengen naar een doelpunt, maar verder kwamen de bezoeksters niet en een kansje op de zege lag voor de thuisploeg in het verschiet.

Maar net als je dat gaat denken, slaat de tegenstander genadeloos toe. Na driekwart minuut in het laatste kwart werd de stand weer in evenwicht gebracht en halverwege de periode kwamen de bezoeksters weer op voorsprong. Het leverde nog tweeëneenhalve minuut spannende waterpolo op, maar het lukte het team van De Devel, Poseidon ’56 en ZVS niet meer om langszij te komen. OZV/GZC Donk/De Plas won de wedstrijd uiteindelijk, maar ze hadden daar wel heel diep voor moeten gaan.

Eindstand: 6-7
Periodestanden: 1-3, 4-1, 1-1, 0-2
Doelpuntenmakers: Amber Visser, Liana Kok, Fay Pas, Kyana van den Hoek en Noa van Beek