Nieuws

ZVS EG1 - SCOMZeehondDuck (SG) EG1 (30/09/2023): Poseidon ’56/ZVS lijkt niet te stoppenrobert @ 4 oktober 2023, 16:31

RIDDERKERK - De strijd in de poule van de E-jeugd lijkt zich na drie speelrondes, net als vorig seizoen, toe te gaan spitsen op een strijd tussen de EG-jeugd van Poseidon ‘56/ZVS en OZV uit Oudewater. De laatstegnoemde ploeg was afgelopen weekend vrij. Poseidon ‘56/ZVS ontving het EG1-team van SG SCOMZeehondDuck. De arme tegenstander had weinig in de melk te brokkelen en ging als derde ploeg in deze competitie op de pijnbank: 19-2.

Voor de E-jeugd gaat de zin in het bekende liedje zeker op: ‘Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag.’ Dat was afgelopen zaterdag ook het geval, al moet werd worden bekend dat tegenstander SG SCOMZeehondDuck EG1 in de eerste periode de poort toch nog ruim een minuut gesloten wist te houden. Het eerste doelpunt viel pas na een ruime minuut. Daarna was er voor de tegenstander geen houden meer aan en liep de thuisploeg uit naar 5-0.

In het tweede bedrijf zakte het tempo van scoren lichtelijk. Na de 6-0 mocht tegenstander SG SCOMZeehondDuck zelfs een keer tegenscoren. Halverwege de periode leidde de thuisploeg met 8-1 en die vond dat op dat moment wel even welletjes. De bezoekers mochten even uithijgen van alle tegendoelpunten.

Van uithijgen was in de derde periode in geen geval sprake. Al na negentien seconden mocht de keeper van SG SCOMZeehondDuck de bal weer uit zijn net halen. Vlak daarna kon de uitploeg met het tweede tegendoelpunt nog wel iets terugdoen, maar daarna schoot de thuisploeg opnieuw uit de slof. Met nog eens vier doelpunten in iets minder dan twee minuten werd de Ridderkerks/’s-Gravendeelse voorsprong uitgebouwd naar 13-2.

De uitploeg bleef in de laatste periode ook weinig bespaard, want Poseidon ‘56/ZVS had helemaal geen zin in het rustig uitspelen van de wedstrijd en ging fanatiek tot de allerlaatste seconde door. Het leverde de thuisploeg nog eens zes doelpunten op waardoor de eindstand van de wedstrijd uitkwam op liefst 19-2 en waardoor de combinatieploeg solide op de eerste plaats in de stand staat.

Met dit resultaat begint voor de E-jeugd een vroege en hele lange herfstvakantie, want pas op 4 november 2023 spelen de kinderen weer, dan komt de EG1 van ZPC Rotterdam op bezoek in Ridderkerk.

Eindstand: 19-2
Periodestanden: 5-0, 3-1, 5-1, 6-0
Doelpuntenmakers: Luka Vermeulen, Daniel Nijnenesch en Philène Kanters