Nieuws

ZPB H en L Productions EG4 - ZVS EG1 (23/09/2023): Poseidon '56/ZVS haalt opnieuw flink uitrobert @ 27 september 2023, 17:03

BARENDRECHT - Een uitwedstrijd bij ZPB in Barendrecht, voor menig waterpoloër is dat toch een reden om een fikse nederlaag in te calculeren. Zo niet voor de E-jeugd van Poseidon ‘56 en ZVS die afgelopen zaterdag in het Barendrechtse Inge de Bruijn Zwembad vakkundig afrekende met de EG4 van de plaatselijke zwem- en waterpolovereniging. Het werd liefst 1-22 voor de combinatieploeg uit Ridderkerk en ’s-Gravendeel.

De Barendrechtse kinderen slaagden er toch een volle minuut in om de stand 0-0 op het scorebord te laten staan, maar daarna was er geen houden meer aan. Na de 0-1 werd het al snel 0-2 om vervolgens in de slotminuut toe te slaan met liefst drie treffers. Een 0-5 op het scorebord na één periode is een tussenstand die in het plaatselijke zwembad aldaar niet snel gewoon is.

In de tweede periode liep de score in snel tempo nog verder op. Het eerste doelpunt kon al na veertien seconden worden genoteerd en nadat de kinderen van Poseidon ’56 en ZVS een minuut rustiger aan hadden gedaan, ging het opnieuw los. In minder dan drie minuten moest het arme keepertje van de thuisploeg nog zesmaal de bal uit zijn doel vissen.

Aan beide kanten werd halverwege de wedstrijd van keeper gewisseld. Bij de thuisploeg om de smart een beetje te delen, bij de bezoekers om iedereen wat spelminuten te geven. Voor het oplopen van de score maakte het niet al te veel uit. Ook in de derde periode had ZPB het nakijken en na nog eens een sextet aan doelpunten stond het na drie periodes liefst 0-18.

Na een kleine minuut in de vierde periode, Poseidon ‘56/ZVS had toen inmiddels ook doelpunt nummer negentien al geproduceerd, wist ZPB ein-de-lijk iets terug te doen met hun enige doelpunt in deze wedstrijd. Het was een treffer voor de eer. De uitploeg haalde, toch ook wel wat vermoeid, de voet wat van het gaspedaal en in de laatste minuten van de periode mocht er door het uitpubliek nog driemaal gejuicht worden, wat een eindstand van 1-22 tot gevolg had.

Eindstand: 1-22
Periodestanden: 0-5, 0-7, 0-6, 1-4
Doelpuntenmakers: Luka Vermeulen, Philène Kanters, Daniel Nijenesch en een afgeschermde speler