ZVS EG1 - BZC EG1 (16/09/2023): Poseidon ’56/ZVS opent seizoen doelpuntrijkrobert @ 20 september 2023, 20:55

RIDDERKERK - De E-jeugd is een nieuwe ploeg boordevol jong talent en met een aantal doorgewinterde EG-spelertjes. De ervaring van het tweede groepje kwam prima van pas. Tegenstander BZC uit Bergambacht had heel weinig in de melk te brokkelen en het regende doelpunten in zwembad de Fakkel te Ridderkerk. Na de eerste periode stond het al 8-0 en alhoewel de thuisploeg daarna minder hoge periodescores haalde, liep de teller toch op naar een zéér ruime 21-5.

De combinatieploeg van Poseidon ’56 en ZVS had er heel veel zin en dat moest het team van BZC behoorlijk bezuren. Het eerste doelpunt (en ook het eerste doelpunt van het seizoen) viel al na 24 seconden te noteren via Samuel Vermaas. Dat was de inleiding voor de vele doelpunten die nog gingen volgen. Na een minuut gespeeld te hebben, stond het al 3-0 voor de kinderen van Poseidon ‘56/ZVS en ze hielden zich niet in. In een regelmatig tempo werden doelpunten aan het totaal toegevoegd. Na de eerste vier minuten keek het arme team van BZC al tegen een 8-0 achterstand aan.

Daarmee hadden ze al wel het ergste gehad want vroeg in de tweede periode wist BZC zowaar iets terug te doen. Het bleef voor de bezoekertjes in deze periode ook bij dit ene doelpunt. De thuisploeg daarentegen ging gestaag door en wist het net van de tegenstander in totaal vijfmaal te laten bollen in dit kwart.

Net als in de tweede periode was het BZC dat het eerste doelpunt maakte in de derde periode. De tegenstander leek van de verdediging van Poseidon ‘56/ZVS wat meer ruimte te krijgen en daar werd deze periode dankbaar gebruik van gemaakt. Het woog niet op tegen het geweld van de combinatieploeg die na dit doelpunt de score verder opvoerde van 13-2 naar 17-2. In de slotfase wist BZC zich weer wat aan de druk te ontworstelen en kon het liefst tweemaal scoren, zodat de twee teams naar een 19-4 tussenstand keken bij het ingaan van de laatste periode.

De uitploeg wisselde in het laatste kwart nog een keer van keeper en dat bleek geen verkeerde zet. De speelster die nu het veld inkwam wist als eerste in deze periode het net te vinden en daarmee het Bergambachts totaal op vijf te brengen. De thuisploeg zette nog even aan, maar na nog twee doelpunten en een 21-5 stand geloofden zij het ook wel.

Eindstand: 21-5
Periodestanden: 8-0, 5-1, 6-3, 2-1
Doelpuntenmakers: Luka Vermeulen, Philène Kanters, Samuel Vermaas en Daniel Nijenesch