Nieuws

De Langsingh 1 - Heren 1: ZVS geeft ruime voorsprong uit handenRobert @ 16 oktober 2006, 01:15
De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zondag voor hun vierde wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen De Langsingh 1. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Lansingh te Krimpen aan den IJssel.

Aanvoerder Patrick van Haarlem kon beschikken over een gehavend team. Buiten aanvaller Daan de Zeeuw die nog niet kon spelen i.v.m. een schorsing kon hij ook niet beschikken over Peter Mes (rug) en Marco Jonker (vakantie). Met hulp van Henk Lems en Hilger Breur (beiden spelen in Heren 2) werd het team versterkt. Daan de Zeeuw nam de taak van coach op zich.

De eerste periode begon zeer goed voor de 's-Gravendeelse heren. Door de bal eenvoudig rond te spelen lukte het hen om de thuisploeg een lesje waterpolo te geven en zette ze in korte tijd op een ruime achterstand. Middels doelpunten van Wessel Boersma (2x), Dennis Brobbel en Rob van der Bijl werd op geheel kinderlijke wijze een riante voorsprong opgebouwd. Een enkel doelpunt viel uit een overtalsituatie. Vlak voordat de tijd verstreek wist de thuisploeg de nul van het scorebord te werken door te scoren.

De tweede periode verliep een stuk stroever. Met de droomstart van het vorige kwart nog in het hoofd probeerde ZVS er alles aan te doen om het goede spel van die voorgaande periode voort te zetten. Echter, het leek er op dat de thuisploeg de aanval in een hogere versnelling had gezet. Hier bleek ZVS toch wel moeite mee te hebben. Hoe eenvoudig de Seuters in de eerste periode het doel van de tegenstander wisten te vinden, zoveel moeite had men er nu mee. Het lukte niet eens om tot scoren te komen. En dat was iets waarin De Lansingh wel slaagde.

Ook in het derde kwart wilde het maar niet vlotten bij ZVS. Door enkele overtredingen van de 's-Gravendeelse defensie slaagde de thuisploeg er steeds weer in om middels een man-meer te scoren. Uiteindelijk lukte het hen om langszij te komen en vlak voor tijd zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Gelukkig wist Rob van der Bijl middels een verkregen strafworp zijn team nog enigszins in de race te houden door deze hard in het doel te schieten.

De laatste periode stond in het teken van 'alles of niets'. Er was nog hoop voor ZVS door de gelijkmakende treffer van Patrick van Haarlem. Hij tikte de bal zo achter de keeper. Daarna verliep het nek aan nek en lag de wedstrijd weer helemaal open hetgeen zorgde voor de nodige spanning in het zwembad. Weer wist de thuisploeg op voorsprong te komen, dit keer via een vertregen strafworp na een zware overtreding door de 's-Gravendeelse defensie. Nog geen halve minuut was het opnieuw raak: Uit een counter slaagde de Krimpenaren er wederom in om ZVS het nakijken te geven en keeper Martijn Stolk te passeren. Met nog iets meer dan een minuut te gaan leken de kansen verkeken. Net voor het ingaan van de laatste minuut bracht Wessel Boersma nog een sprankje hoop in het 's-Gravendeelse kamp door de zevende treffer op zijn naam te brengen. Uiteindelijk mocht het niet meer baten. Vlak voor het verstrijken van de tijd werd de definitieve genadeklap uitgedeeld door De Lansingh door bij de strafworp geen fout te maken en deze feilloos in het doel te schieten. Na het luiden van het eindsignaal was de deceptie groot en kon ZVS niets anders doen dan huiswaarts keren met nul punten en daar de kater verwerken van dit verlies.

Periodestanden:
1e periode: 1-4 (1-4)
2e periode: 1-0 (2-4)
3e periode: 4-1 (6-5)
4e periode: 3-2 (9-7)

Wessel Boersma was met drie treffers de topscoorder van de wedstrijd. Rob van der Bijl was tweemaal trefzeker. Dennis Brobbel Patrick van Haarlem scoorden ieder één doelpunt.

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 4 november 2006. Zij zullen dan spelen tegen Wave 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad Kerkpolder te Delft en zal beginnen om 19.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.