Masters

Masters zwemmen, daar ben je nóóit te oud voor.
Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB 'Masters zwemmen' genoemd, is een speciale klasse van wedstrijdzwemmen. Wedstrijdzwemmen voor Masters is voor iedereen mogelijk, op jouw eigen niveau. Of je nu als ervaren wedstrijdzwemmer nooit wil stoppen, of dat je op latere leeftijd een borstcrawl cursus gedaan hebt en het geleerde wilt toepassen in wedstrijdverband. Voor iedereen is er wedstrijdaanbod. De regels en afstanden zijn bijna hetzelfde als bij wedstrijdzwemmen, met enkele uitzonderingen.

Een Master ben je al op jonge leeftijd:

20-24 jaar: pre-Master
25 jaar en ouder: Master

De trainingen voor Masters vinden plaats naast of apart van de wedstrijdploeg. Wij bieden de mogelijkheid op verschillende niveaus conditioneel banen te zwemmen tot en met meedoen aan de reguliere zwemwedstrijden. Deze leden bepalen zelf of zij een startvergunning aanvragen en de frequentie voor wat betreft deelname aan de reguliere competitiewedstrijden. Op verzoek kunnen wij inschrijvingen voor Masters-wedstrijden en open nationale Masters-kampioenschappen verzorgen en deze wedstrijden begeleiden. De competitie in onze regio is de 'ROM Masters'. 

Door het seizoen heen worden tijdens de Masters-trainingen meerdere en diverse meetmomenten ingebouwd waarmee elk lid zijn vorderingen op gebied van conditionele en snelheidsverbeteringen kan inzien. Hiervoor is deelname aan wedstrijden niet noodzakelijk.

Nieuwsgierig? Neem dan even contact op met Trudi Willemstein en Renske Kalkman. Er is ook een algemene website over deze wedstrijden welke hier te vinden is. Deze wedstrijden worden opgenomen in de algemene wedstrijdkalender bij 'Zwemmen'.

Het overzicht van de wedstrijden en de resultaten van de deelnemers zijn in het menu 'Zwemmen' te vinden.