Nieuws

Oefenwedstrijd D-jeugd ZVS tegen Wiekslag zaterdag 6 september 2014Robert @ 8 september 2014, 21:04

Afgelopen zaterdag 6 september 2014 speelde de D-jeugd van ZVS een oefenwedstrijd tegen De Wiekslag in zwembad De Wellen. Met het oog op de nieuwe competitie 2014–2015, die start op zaterdag 20 september 2014 met een thuiswedstrijd, was het belangrijk om een oefenwedstrijd te spelen. Niet alleen om alvast het wedstrijdgevoel in armen en benen krijgen, maar zeker ook om het positiespel te gaan beleven voordat de competitie start. Het gezonde ambitieniveau van zowel coach als team is om minimaal in de bovenste helft van de poule te eindigen in april 2015 als de competitie eindigt.

Na een intensieve wedstrijdvoorbereiding door de coach met zijn spelers begon de wedstrijd om 16.00 uur. In de eerste periode waren beide teams nog aan het zoeken naar de juiste posities in zowel de aanval als de verdediging. Gaande weg de tweede periode ging dit steeds beter en begon het team van ZVS in de wedstrijd te groeien. Het derde kwart vroeg af en toe om een bijstelling door de coach om het team scherp te houden. Dit werd door spelers goed opgepakt en was terug te zien in de vierde periode. Het team van ZVS wist de oefenwedstrijd uiteindelijk te winnen met 7-5.

Zowel de wedstrijd als het eindresultaat geeft vertrouwen voor de competitie en voor de toeschouwers was het een leuke wedstrijd om te zien.