Heren 1 - De Kempvis 3 (05/04/2014): Eenvoudige overwinning waterpoloheren ZVSRobert @ 6 april 2014, 20:11

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 5 april 2014 hun eenentwintigste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen De Kempvis 3 uit Spijkenisse in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Voor deze wedstrijd voorlaatste wedstrijd van het seizoen kon trainer/coach Cees van Helfteren niet beschikken over een volledige selectie door afwezigheid van Wessel Boersma. Op voorhand werd rekening gehouden met een lastige wedstrijd, vandaar dat de formatie versterking kreeg van Arie Molendijk en Dylan Ballijns (beiden Heren 2). Hierdoor beschikte het team over drie wisselspelers.

De eerdere confrontatie tussen de nummers drie (ZVS) en vier dit seizoen in Spijkenisse eindigde in een ruime overwinning voor De Kempvis (6-3). Met deze nederlaag nog in het geheugen gegrift kreeg de thuisploeg de opdracht mee om geen ruimte te geven aan de spelers van De Kempvis en zelf vol op de aanval te spelen. Hierdoor namen de ’s-Gravendelers direct vanaf de start de leiding door maximale druk op hun tegenstander te zetten.

Dat ZVS-coach Van Helfteren een duidelijke boodschap had meegegeven aan zijn spelers was dan ook direct zichtbaar in de eerste periode. Vijfentwintig seconden na het startsignaal tekende Dennis Brobbel voor de openingstreffer. Hiermee bleek de toon te zijn gezet en twintig seconden later scoorde Patrick van Haarlem via een afstandschot de tweede ’s-Gravendeelse treffer. ZVS wist van geen ophouden want opnieuw was het Van Haarlem die nog geen minuut later opnieuw doeltreffend was. Binnen anderhalve minuut speeltijd maakte de thuisploeg duidelijk aan haar tegenstander dat het eerdere verlies in Spijkenisse een gevolg was van een slechte wedstrijd van ZVS en niet een overwinning van De Kempvis als de betere ploeg. Halverwege de eerste periode zette De Kempvis haar eerste doelpunt. Het bracht de ’s-Gravendeelse heren niet uit hun concentratie. Niet veel later begon Robert van Son aan zijn succesreeks als topscoorder van deze wedstrijd en bracht met zijn eerste treffer de tussenstand op 4-1 in het voordeel van ZVS.

Ook in de tweede periode had ZVS de regie in handen. Wederom bepaalden zij het spel maar moesten toezien hoe De Kempvis opnieuw tot scoren kon komen (4-2). Ondanks de ruime voorsprong moest de druk op het doel van de tegenstander worden vergroot. Door het defensieve spel van de Spijkenissers duurde het tot halverwege de speeltijd voordat de Seuters weer een rol van betekenis konden spelen. Het was invaller Dylan Ballijns die via zijn treffer de stand op 5-2 bracht. Twee seconden voor einde van de periode zette Robert van Son met zijn tweede doelpunt de tussenstand op 6-2.

Met de huidige tussenstand op het scorebord in het voordeel van ZVS was de boodschap van coach Van Helfteren aan het team niet overmoedig te worden en vast te blijven houden aan de afgesproken speelwijze, rustig en gedisciplineerd opbouwen in combinatie met het onder druk zetten van de tegenstander. Het gretig spelende team van ZVS nam deze boodschap mee in de derde periode en trof al na vijftien seconden doel. Dennis Brobbel maakte daarmee zijn tweede doelpunt deze wedstrijd en vergrootte daarmee de voorsprong naar waardoor er inmiddels 7-2 op het scorebord prijkte. Door een verdedigende fout in de ’s-Gravendeelse defensie wist de tegenstander te scoren en bracht de stand terug tot 7-3. Een halve minuut later was het wederom Robert van Son die met zijn derde doelpunt tijdens deze wedstrijd de tegenstander deed beseffen dat zij de wedstrijd in ‘s-Gravendeel zouden verliezen en dat ZVS er op uit was om hen een flinke afstraffing te bezorgen. De thuisploeg zette hun aanvallende spel voort en via de tweede treffer van Dylan Ballijns, die een goede wedstrijd speelde, werd de voorsprong uitgebreid tot 9-3. Niet veel later was het wederom Robert van Son die het doel trof. Twintig seconden voor het einde van het derde kwart kreeg ZVS een strafworp mee na een overtreding van de tegenstander binnen de vijf meter. ZVS bracht zijn strafworpenspecialist in stelling en Robert van Son wist met een schitterend genomen worp boven in de hoek van het doel de stand op 11-4 te brengen. Hij bracht hiermee zijn eigen totaal op vijf doelpunten.

Opnieuw moest de coach van ZVS voor aanvang van de vierde periode zijn team waarschuwen voor overmoedigheid omdat in de derde periode regelmatig kleine foutjes zichtbaar waren met als gevolg dat de verdediging van ZVS onnodig onder druk kwam te staan. Naast de winst bij deze wedstrijd was er voor de ’s-Gravendelers nog een belang, het behouden van de status ‘minst gepasseerde verdediging’ in de eigen competitie. Deze eretitel wil ZVS op het einde van de competitie graag bezitten. In de slotperiode nam De Kempvis het initiatief door te scoren uit een manmeersituatie welke ontstaan was uit een verdedigingsfout ten gevolge van enkele slordigheidjes in het spel van ZVS. Het team herstelde zich en wist uiteindelijk nog tweemaal te scoren via Dennis Brobbel en Dylan Ballijns. Zij brachten de eindstand in het voordeel van ZVS op 13-6. Deze winstpartij betekende de zesde overwinning op rij voor de 's-Gravendelers.

Met Robert van Son als topscoorder en Dylan Ballijns als sterke invaller had ZVS uiteindelijk weinig moeite met De Kempvis als tegenstander in deze wedstrijd. De ’s-Gravendeelse formatie blijft hiermee voor alsnog op de derde plaats in de competitie staan.

Eindstand: 13-6
Periodestanden: 4-1, 2-1, 5-2, 2-2
Doelpuntenmakers: Robert van Son (5x), Dennis Brobbel en Dylan Ballijns (ieder 3x) en Patrick van Haarlem (2x)

De volgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen is zondag 13 april 2014 in het Rivierabad te Spijkenisse tegen SCOM 2 en begint om 16.40 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de standen te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.