ZVVS 5 - Heren 1 (12/10/2013): ZVS pakt eenvoudig derde overwinning op rijRobert @ 13 oktober 2013, 13:00

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 12 oktober 2013 hun vijfde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West tegen ZVVS 5 in zwembad De Kulk te Vlaardingen. Voor het eerst tijdens deze competitie kon trainer/coach Cees van Helfteren beschikken over een complete selectie.

In het begin van de wedstrijd ging het nagenoeg gelijk op. Beide ploegen leken, ondanks het verschil op de ranglijst, toch aardig aan elkaar gewaagd. ZVS kon pas in de laatste minuut van de eerste periode tot scoren komen via Wessel Boersma. De tweede periode deed niet bepaald onder voor zijn voorganger al kregen de 's-Gravendelers wel meer mogelijkheden en zagen hun kans schoon de voorsprong voorzichtig uit te bouwen. Via Robert van Son (strafworp) en Wessel Boersma werd de voorsprong uitgebreid naar 0-3. Nadat de derde periode gespeeld was, waarin ZVS via Gerard Goud eenmaal scoorde, had keeper Martijn Stolk zijn eigen doel nog steeds leeg weten te houden. Lang zag het er ook naar uit dat de wedstrijd zonder tegendoelpunten kon worden afgesloten maar in het vierde en tevens laatste kwart van de wedstrijd wist ZVVS toch nog van zich te laten horen. Gedurende de laatste vijf minuten vielen er meer doelpunten dan in de drie voorgaande periodes bij elkaar. Het bracht de 's-Gravendelers echter niet van de wijs en mede door drie treffers van Wessel Boersma pakten de heren hun derde overwinning op rij.

Eindstand: 2-7 (winst voor ZVS)
Periodestanden: 0-1, 0-2, 0-1, 2-3
Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (5x), Robert van Son en Gerard Goud (beiden 1x)

De volgende wedstrijd is zaterdag 2 november 2013 in zwembad De Lansingh te Krimpen aan den IJssel tegen De Lansingh 2, de huidige nummer twee, en begint om 20.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de standen te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.