Heren 1 - PZ&PC 2: (19/01/2013) Eenvoudige overwinning ZVS in eerste wedstrijd na winterstopRobert @ 20 januari 2013, 13:49

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 19 januari 2013 hun dertiende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij PZ&PC 2 uit Pijnacker. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem (ziek) kon niet aanwezig zijn. Ter versterking werd Wouter van Son (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Precies een maand na de laatste wedstrijd voor de winterstop stond de eerste confrontatie van de tweede helft op het programma. Tegen het voor ZVS onbekende PZ&PC 2 uit Pijnacker waren alle pijlen gericht op de overwinning. Ook het feit dat de bezoekende ploeg lager geklasseerd stond in de competitie maakte de drive om te winnen alleen maar groter.

ZVS werd al direct met de neus op de feiten gedrukt en moest pijnlijk toezien hoe de relatief jonge spelers het initiatief namen in de wedstrijd. Via een aantal sterke troeven in de voorhoede wisten zij namelijk op vrij eenvoudige wijze ZVS-keeper Martijn Stolk tot drie keer toe te passeren en zo de thuisploeg al direct op achterstand te zetten.

Dat de 's-Gravendelers er niet van onder de indruk waren bleek uit het verloop van de wedstrijd. De selectiespelers leken te zijn ontdooid en namen het initiatief in eigen handen. Vanuit de achterhoede wist Rob van der Bijl door te breken naar boven en plaatste zijn fameuze lobbal tot ieders verbazing in de hoek van het doel waarmee hij zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Exacte een minuut later herhaalde hij zijn kunstje nogmaals nadat uit een eerdere manmeer niet werd gescoord. Een nieuwe overtalsituatie die er op volgde werd nu wel uitgespeeld door ZVS. Robert van Son tekende voor het gelijkmakende doelpunt.

De Seuters hadden hun zinnen gezet op de overwinning en wisten het goede spel voort te zetten. Ook in het derde kwart lieten zij zien de betere ploeg te zijn en vergrootten op vrij eenvoudige wijze de marge. Wessel Boersma trof doel waardoor de formatie Van Helfteren voor het eerst op voorsprong kwam. Een manminder werd op solide wijze weggewerkt waarna uit de counter kon worden gescoord. Dylan Ballijns kreeg in een warrige situatie de bal in handen en wist hem op slinkse wijze via een achterwaarts schot in het doel te werken. Niet veel later pakte ook Dennis Brobbel nog een doelpunt mee. Nadat ZVS via de zesklapper de achterstand knap had weten om te buigen naar een mooie voorsprong lieten de bezoekers weer eens iets van zich horen. Zij troffen slechts eenmaal doel hetgeen voor ZVS geen reden tot paniek was. In de slotseconden slingerde Wessel Boersma de bal vanaf circa zeven meter knap in het doel.

Met de laatste vijf minuten op de klok en een aardige voorsprong was het nu van belang geen fouten meer te maken en de wedstrijd op solide wijze uit te spelen. Het speltempo leek enigszins omlaag te gaan waardoor de minuten snel wegtikten. Het enige doelpunt van de bezoekers was niet voldoende om ZVS de overwinning nog te ontnemen. In de slotseconden ontstond nog een dubbele manmeer voor de 's-Gravendelers maar daar wisten zij niet meer uit te scoren.

Door deze overwinning staan de heren nu gedeeld vierde in de competitie in combinatie met nog drie andere ploegen. Door het doelsaldo en onderlinge resultaat zijn staan ze daardoor op de zesde plaats in de ranglijst en doen dus goed mee in het linkerrijtje.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 4x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 0x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Rob van der Bijl en Wessel Boersma waren ieder met twee doelpunten de topscoorders van de wedstrijd. Robert van Son, Dennis Brobbel en Dylan Ballijns troffen ieder eenmaal doel.

1e periode: 0-3 (0-3 tussenstand)
2e periode: 3-0 (3-3 tussenstand)
3e periode: 4-1 (7-4 tussenstand)
4e periode: 0-1 (7-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 26 januari 2013. Zij zullen dan spelen tegen ZDHC 2 uit Den Haag in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.55 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.