LZ 1886 4 - Heren 1: (08/12/2012) Dennis Brobbel stelt in allerlaatste seconde alsnog punt veiligRobert @ 9 december 2012, 13:39

LEIDEN - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 8 december 2012 hun elfde wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij LZ 1886 4 in het Vijf Meibad te Leiden. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het dramatische voorval tijdens een voetbalwedstrijd waarbij een lijnrechter dusdanig werd gemolesteerd dat hij er later aan overleden is. Dit verzoek was vanuit de KNZB aan alle verenigingen gestuurd alwaar uiteraard massaal gehoor aan werd gegeven.

Het lagergeklasseerde team uit Leiden zou op papier een niet al te lastige tegenstander zijn voor de Seuters. Echter bleek het in de praktijk net iets anders te lopen. Door de matte wijze van spelen van de thuisploeg lag het tempo niet bepaald hoog. ZVS verviel in haar oude patroon waardoor de heren zich aan het spel van de tegenstander aanpasten en dus niet hun eigen snelle aanvallende spel in werking konden zetten. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste tegentreffer moest worden geïncasseerd via een uitgespeelde manmeer. ZVS kreeg wel enkele kansen maar deze belandden op de lat of naast het doel. Stefan Kuhlmann kreeg vrij baan voor het doel maar strandde in het zicht van haven toen bleek dat de speeltijd inmiddels voorbij was.

Pas laat in de tweede periode wisten de Seuters van zich te laten horen. Via een manmeer lukte het hen om de stand weer gelijk te trekken. Patrick van Haarlem tekende voor de eerste 's-Gravendeelse treffer. Niet veel later volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld en bracht daarmee het team voor de eerste keer op voorsprong. Een manminder in de laatste minuut werd door ZVS vakkundig weggewerkt waardoor er geen tegentreffer viel.

In het derde kwart kwam de thuisploeg, nu aanvallend in het minder diepe deel van het bad, via hun sterke midvoorspeler terug in de wedstrijd. Mede door het afzetten van de bodem, hetgeen absoluut niet is toegestaan, kwam hij tot scoren en telde het arbitrale duo het doelpunt helaas goed. ZVS zette haar tocht naar doelpunten voort en kreeg loon naar werken. Robert van Son tekende voor de derde treffer waardoor de 's-Gravendelers opnieuw op voorsprong kwamen. Daar waar het voor ZVS veel moeite kosten om tot scoren te komen leek het voor de Leidenaren juist een eenvoudige opgave. Precies dertig seconden hadden zij er voor nodig om de achterstand weg te werken en de stand tot 3-3 terug te brengen. De 's-Gravendelers verzuimden later nog een manmeer te verzilveren.

Met de laatste periode voor de boeg en een gelijke stand op het scorebord was het aan ZVS om tot het uiterste te gaan na afloop van de wedstrijd niet alsnog met lege handen naar huis te moeten gaan. Wederom kregen zij de mogelijkheid om uit te lopen op de thuisploeg maar het lukte ZVS niet om uit de twee overtalsituaties te scoren. LZ 1886 profiteerde van een dergelijke situatie aan haar kant waardoor zij opnieuw op voorsprong kwamen. Een zware verdedigende fout aan Leidse kant werd door de scheidsrechters bestraft met een strafworp. Robert van Son schoot raak maar doordat de keeper al uit het doel kwam voordat er was geschoten moest de strafworp opnieuw worden genomen. Ook in tweede instantie ging de bal er foutloos in en stond ZVS met nog een minuut te spelen weer op gelijke hoogte. Met nog een kleine minuut aan speeltijd te gaan en een gelijke stand kon balverlies het verschil betekenen tussen winst en verlies. Het noodlot leek voor ZVS toe te slaan toen de thuisploeg op tweeëntwintig seconden voor het eindsignaal via een manmeer weer scoorde. De Leidse heren dachten met hun doelpunt op rozen te zitten en koersten af op de overwinning. Echter hielden zij er geen rekening mee dat de 's-Gravendelers niet met lege handen huiswaarts wilden keren. ZVS gaf gas bij en wist knap een manmeer te forceren op twee seconden voor tijd, iets waar de thuisploeg het uiteraard helemaal niet meer eens was. Het was Dennis Brobbel die in de voorlaatste seconde en dus vlak voor het eindsignaal de bal in het doel wist te tikken en daarmee een wedstrijdpunt alsnog veilig wist te stellen. Hieruit blijkt maar weer dat de wedstrijd pas is bepaald als de laatste seconde is gespeeld.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 5x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 6x / 3x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 2x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son was met twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Patrick van Haarlem, Wessel Boersma en Dennis Brobbel scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 1-0 (1-0 tussenstand)
2e periode: 0-2 (1-2 tussenstand)
3e periode: 2-1 (3-3 tussenstand)
4e periode: 2-2 (5-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is vrijdag 14 december 2012. Zij zullen dan de laatste wedstrijd voor de winterstop spelen tegen De Duck 1 in zwembad De Dukdalf te Brielle om 20.40 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.