BZC 2 - Heren 1: (17/11/2012) ZVS weet bijna te stunten tegen koploperRobert @ 18 november 2012, 15:21

BERGAMBACHT - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 17 november 2012 hun achtste wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij BZC 2 in zwembad De Hofstee te Bergambacht. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Dylan Ballijns en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Helaas kon er ook geen beroep worden gedaan op versterking uit het andere team. Daardoor bestond de formatie uit zeven heren en waren er geen wisselspelers.

Met een uitgedunde selectie startte de formatie van trainer/coach Van Helfteren aan de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper. In een wedstrijd waarbij ZVS het zonder enige wisselspelers moest doen was het zaak vooral de rust te bewaren en zo de maximale tijd te kunnen benutten voor het opzetten van een aanval. Het passieve 's-Gravendeelse spel bracht de tegenstander al snel uit haar doen waardoor de Seuters op eigen initiatief zich voorzichtig richting voorhoede konden begeven. Een vroege manmindersituatie aan de 's-Gravendeelse kant werd vakkundig weggewerkt en enkele minuten later lukte het ZVS om zelfs tot ieders verbazing op voorsprong te komen. Wessel Boersma opende de score voor zijn ploeg uit een manmeer. BZC ging op zoek naar de gelijkmaker en scoorde deze ook via een manmeer.

In de tweede periode zette ZVS haar spel voort hetgeen ze opnieuw op voorsprong wist te brengen. Robert van Son kreeg vrij baan en wist van afstand de bal in het doel te schieten. De 's-Gravendeelse achterhoede wist goed weerstand te bieden waarbij keeper Martijn Stolk ook een belangrijke rol speelde. Lange tijd zag het er naar uit dat ZVS de voorsprong wist te behouden maar in de laatste speelminuut wist de thuisploeg via een verzilverde strafworp wederom op gelijke hoogte te komen.

Het was duidelijk dat beide ploegen meer dan aan elkaar gewaagd waren en elkaar geen terrein prijs wilden geven. Dat bleek ook wel in het derde kwart. Aan beide kanten waren de ploegen aanvallend genoeg maar wisten niet tot scoren te komen. Een manmeer voor BZC werd door ZVS vakkundig weggewerkt waardoor er uiteindelijk geen doelpunt viel.

Met de laatste vijf minuten van de wedstrijd en een gelijke stand op het scorebord was nog alles mogelijk. Beide ploegen streden voor wat zij waard waren al sloeg de thuisploeg al snel toe. Via een vroege manmeer kwam zij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en kort daarop zouden nog twee treffers volgen. ZVS haalde het maximale uit zichzelf om in de buurt van het doel van de tegenstander te komen maar zag haar kansen stranden. Uiteindelijk was het Wessel Boersma die in de laatste minuut via een achterwaarts schot wist te scoren en een ieder daar mee wist te verrassen. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning maar de heren mogen absoluut trots zijn op het behaalde resultaat gezien de omstandigheden.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 4x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Wessel Boersma was met twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son scoorde eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 1-1 (2-2 tussenstand)
3e periode: 0-0 (2-2 tussenstand)
4e periode: 3-1 (5-3 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 24 november 2012. Zij zullen dan spelen tegen NZ&PC 1 uit Katwijk ZH in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.