Heren 1 - Alkemade 2: (10/11/2012) Weer geen winst voor ZVS ondanks goede startRobert @ 10 november 2012, 21:55

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 10 november 2012 hun zevende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen Alkemade 2 uit Roelofarensveen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Stefan Kuhlmann (ziek) kon niet van de partij zijn. Ter versterking werden Joost Colijn en Renzo van Boven (beiden Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit tien heren en was er de beschikking over drie wisselspelers.

De 's-Gravendelers begonnen vol overtuiging tegen de lagergeklasseerde ploeg uit Roelofarensveen. Al snel bleek dat zij de betere ploeg waren en deze wedstrijd naar hun hand moesten kunnen zetten. Robert van Son opende de score voor ZVS via een manmeer. Op vijf seconden voor het eindsignaal volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld.

Met een minimale voorsprong op zak en de overtuigende spelwijze van ZVS moest het nu mogelijk zijn om verder uit te kunnen lopen. Echter verliep het niet geheel volgens plan en moesten zij pijnlijk toezien hoe de bezoekers op eigen kracht langszij wisten te komen. In twee minuten klaarden de gasten de klus en kwamen na drie opeenvolgende doelpunten zowaar op voorsprong. Wessel Boersma bracht met zijn treffer ZVS terug op gelijke hoogte maar Alkemade deelde vlak voor het verstrijken van de tijd alsnog de fysieke genadeklap uit door op de valreep te scoren.

In het derde kwart streden de Seuters voor wat zij waard waren maar het wilde maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen. Aanvallen stranden, doelpogingen gingen naast of werden gestopt door de keeper, het zat de heren niet bepaald mee. Alkemade was wel eenmaal trefzeker.

Met de laatste periode voor de boeg en een achterstand van 'slechts' twee doelpunten was de race nog niet helemaal gelopen voor ZVS. Als het moest gebeuren dan was het moment nu daar. Ondanks de nodige pogingen en overtalsituaties slaagden zij er niet meer om de achterstand te minimaliseren. Het enige 's-Gravendeelse doelpunt, op naam van Wessel Boersma, was niet voldoende om Alkemade nog te kunnen achterhalen. Uiteindelijk namen zij dan ook de overwinning mee naar huis.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 6x / 3x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son scoorde eenmaal.

1e periode: 2-0 (2-0 tussenstand)
2e periode: 1-4 (3-4 tussenstand)
3e periode: 0-1 (3-5 tussenstand)
4e periode: 1-2 (4-7 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 17 november 2012. Zij zullen dan spelen tegen koploper BZC 2 in zwembad De Hofstee te Bergambacht om 21.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.