Heren 1 - De Duck 1: (27/10/2012) Vechtlust en doorzettingsvermogen bezorgen ZVS alsnog gelijkspelRobert @ 28 oktober 2012, 14:47

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 27 oktober 2012 hun vijfde wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen De Duck 1 uit Brielle. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Wessel Boersma kon niet van de partij zijn. Ter versterking werd Joost Colijn (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Na enkele vrije weekenden moesten de heren weer aan de bak. Zij troffen in De Duck 1 een geduchte tegenstander waarvan bekend was dat men er een flinke kluif aan zou hebben ondanks hun lagere klassering in de competitie. Dat bleek ook nu weer het geval want met een aantal sterke troeven in de voorhoede wisten de bezoekers het ZVS al direct moeilijk te maken. Via de sterke midvoorspeler scoorden zij tweemaal en wisten zo met een minimale voorsprong de eerste periode af te sluiten.

Met het tweede kwart voor de boeg leek er voor ZVS nog geen vuiltje aan de lucht. Alles was nog mogelijk en eindelijk slaagden zij er in om de bal na enkele verwoede pogingen in het doel te krijgen. Dylan Ballijns tekende voor de eerste 's-Gravendeelse treffer. Niet veel later trof De Duck opnieuw doel via hun midvoor. Een uitgelezen kans voor de Seuters om via een manmeer de aansluitingstreffer te kunnen scoren mislukte helaas.

De derde periode was een waar doelpuntenfestijn. Er konden maarliefst zeven doelpunten worden genoteerd gedurende een aantrekkelijke strijd waarin beide teams streden en tot het uiterste gingen. Kort na de vierde Brielse treffer startte ZVS haar zoektocht naar de aansluitingstreffer. Via Robert van Son en later Dennis Brobbel (manmeer) vielen binnen een halve minuut twee doelpunten en was de achterstand geslonken. Hierdoor kwam de spanning weer terug in de wedstrijd waardoor alles weer mogelijk was. Echter bleek dit maar van korte duur want de Duck stelde al snel orde op zaken en trof driemaal doel. Tussen alle Brielse goals door doelpuntte Robert van Son voor ZVS. Ondanks de vele doelpunten die genoteerd konden worden waren het uiteindelijke de bezoekers die de voorsprong hadden weten uit te bouwen.

In het laatste kwart was het voor de 's-Gravendeelse formatie een kwestie van alles of niets. Als de heren iets wilden bereiken dan moest het nu wel gebeuren. Een achterstand van 4-7 wegwerken was niet geheel onmogelijk maar dan moest er toch wel een heel groot wonder gebeuren. ZVS geloofde er nog volledig in en stelde zich in op een strijd om tot het uiterste te gaan. Dat het uiteindelijk een turbulent slot van de wedstrijd zou opleveren had niemand van te voren ook maar durven dromen. De droom leek al snel in duigen te vallen na de vroege treffer van De Duck waardoor inmiddels de stand 4-8 op het scorebord stond. Daar waar De Duck dacht de definitieve genadeklap te hebben uitgedeeld ging bij ZVS de wil om te winnen nog meer meespelen hetgeen resulteerde in een zeer boeiend schouwspel tijdens de inhaalslag. Halverwege de speeltijd scoorde Dylan Ballijns de vijfde treffer uit een manmeer. Met nog een kleine drie minuten op de klok en een achterstand van drie doelpunten begon de tijd te dringen. De Duck begon steeds meer vorm te verliezen waardoor er steeds meer fouten en onderlinge irritaties ontstonden. Uiteindelijk sloeg voor de bezoekers het noodlot toe. ZVS trof driemaal doel en dat allemaal in slechts één minuut met als gevolg dat de constante achterstand binnen een mum van tijd werd omgezet naar een gelijke stand. Een sterke vechtlust, doorzettingsvermogen en een flinke dosis zelfvertrouwen bezorgden de heren uiteindelijk het zwaarbevochten punt wat zij verdienden. Dylan Ballijns, Patrick van Haarlem en uiteindelijk Joost Colijn tekenden voor de doelpunten in het belangrijkste en tevens laatste deel van de wedstrijd. Het zwaarbevochten wedstrijdpunt werd gevierd als een grootse overwinning.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 3x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Dylan Ballijns was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son was tweemaal trefzeker. Dennis Brobbel, Patrick van Haarlem en Joost Colijn scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 0-2 (0-2 tussenstand)
2e periode: 1-1 (1-3 tussenstand)
3e periode: 3-4 (4-7 tussenstand)
4e periode: 4-1 (8-8 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 3 november 2012. Zij zullen dan de topper spelen tegen Z&PC De Gouwe 3, de huidige nummer twee uit de competitie, in zwembad De Sniep te Waddinxveen om 19.40 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.