MNC Dordrecht 6 - Heren 1: (29/09/2012) ZVS verspeelt ongeslagen status tegen jeugdig en fysiek teamRobert @ 30 september 2012, 14:00

DORDRECHT   - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 29 september 2012 hun derde wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad Sportboulevard te Dordrecht tegen MNC Dordrecht 6. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Keeper Martijn Stolk kon niet van de partij zijn. Ter vervanging werd Arjan Ista (keeper Heren 2) opgeroepen. Dylan Ballijns was hersteld van zijn blessure waardoor hij ook weer mee kon spelen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

De 's-Gravendeelse heren waren sinds de start van de competitie na twee wedstrijden nog ongeslagen en hoopten dit ook na het treffen met MNC Dordrecht 6 nog te zijn om zo de goede positie in de top van het classement te kunnen prolongeren. Echter verliep het niet helemaal volgens uitgedacht plan. Het nog puntloze jeugdige team, waarbij de oudste spelers net 22 jaar oud bleken te zijn, leek op voorhand gezien de ranking een makkelijke prooi voor ZVS. Echter pakte het in de wedstrijd totaal anders uit. De thuisploeg nam vanaf het eerste moment al direct het initiatief in handen en gaf ZVS het nakijken. Na negentien seconden viel de eerste tegentreffer al. Binnen afzienbare tijd was MNC nog tweemaal trefzeker en was de eerste tik al uitgedeeld.

ZVS stond ondanks het grote diepe bad weer met beide benen op de grond en moest zichzelf zien te hervinden na deze explosieve start van de thuisploeg. Ondanks goed verzet moesten de Seuters pijnlijk toezien hoe de jeugdspelers van MNC de relatief oude spelers van ZVS opnieuw opzij wisten te zetten, zowel op afronding als fysieke confrontatie. Wederom moesten twee tegentreffers worden geïncasseerd alvorens er eindelijk een lichtpuntje aan de horizon verscheen. Het was Wessel Boersma die op mooi aangeven van Dylan Ballijns eindelijk de eerste treffer voor ZVS wist aan te tekenen. Het begin van de gehoopte doelpuntenreeks was er.

Met het derde kwart voor de boeg en een niet geheel onoverbrugbare achterstand moest het er nu wel van komen. De formatie van Van Helfteren was gebrand op revanche en deed er alles aan om er het beste van te maken. Dit resulteerde dan ook in een boeiende en aantrekkelijke periode waarin beide ploegen zeer trefzeker waren. Het ging er dan ook fysiek stevig aan doe. Er vielen maarliefst zeven doelpunten. Viermaal was MNC trefzeker, ZVS scoorde er drie. Wessel Boersma doelpuntte tweemaal en Dylan Ballijns een keer via een manmeer. Ondanks de vele doelpunten en de gestarte inhaalslag werd het verschil er niet kleiner op en keken de 's-Gravendelers nog steeds tegen een aanzienlijke achterstand aan.

Met nog vijf minuten te spelen in de laatste periode leken de kansen dat ZVS er alsnog met een overwinning vandoor zou gaan steeds kleiner te worden. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en gaven weinig terrein prijs. Uiteindelijk wist MNC op de valreep tot scoren te komen. In de laatste minuut passeerden zij keeper Arjan Ista opnieuw.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 2x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Wessel Boersma was driemaal trefzeker en daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Dylan Ballijns trof tweemaal doel.

1e periode: 3-0 (3-0 tussenstand)
2e periode: 2-1 (5-1 tussenstand)
3e periode: 4-3 (9-4 tussenstand)
4e periode: 0-1 (9-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 6 oktober 2012. Zij zullen dan spelen tegen ZVVS 6 uit Vlaardingen in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 19.55 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.