ZDHC 2 - Heren 1: (22/09/2012) ZVS weet ook in Den Haag te winnenRobert @ 23 september 2012, 01:11

DEN HAAG  - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 22 september 2012 hun tweede wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad Overbosch te Den Haag tegen ZDHC 2. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de niet beschikking over een compleet team. Dylan Ballijns (blessure) kon niet van de partij zijn. Ter versterking werd Renzo van Boven (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Al snel was duidelijk dat dit een wedstrijd was waarin de 's-Gravendelers de regie zouden bepalen. Daar waar de bezoekers gedreven aan de wedstrijd startten leek het enthousiasme bij de thuisploeg ver te zoeken. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Binnen de eerste speelminuut was het Wessel Boersma die de score voor zijn ploeg wist te openen. In de resterende minuten waren de kansen voornamelijk voor ZVS maar troffen de heren voornamelijk de lat en de paal waardoor verdere doelpunten uitbleven.

In de tweede periode kwam er meer druk op de ketel. De formatie van trainer/coach Cees van Helfteren had het vizier scherper gezet en zag daardoor kans de score verder uit te bouwen. Robert van Son wist tot twee keer te scoren.

Het derde kwart verliep voor ZVS minder succesvol dan de twee voorgangers. De scherpte leek wat weg te vloeien waardoor de thuisploeg haar kans schoon zag om door de 's-Gravendeelse defensie te breken en tot twee keer toe keeper Martijn Stolk te passeren. Van de riante voorsprong die was opgebouwd restte nu niet meer dan een minimaal verschil van slechts een enkel doelpunt. Een kans voor ZVS om de voorsprong uit te breiden middels een manmeer kon helaas niet worden verzilverd.

ZVS had duidelijk iets recht te zetten gedurende de vierde en tevens laatste periode. Het oude spelniveau werd gevonden hetgeen resulteerde in een enigszins overtuigend slotakkoord van de wedstrijd. De Seuters lieten de thuisploeg alle hoeken van het brede bad zien en gaven daarmee duidelijk aan met niets anders dan een overwinning genoegen te willen nemen. Wessel Boersma tekende al snel voor de vierde 's-Gravendeelse treffer en nadat beide ploegen een overtalsituatie niet wisten te benutten was het Robert van Son die met nog iets meer dan een minuut te spelen het vijfde doelpunt op zijn naam bracht. Daar waar het niet lukte om uit een manmeer te scoren werd op twee seconden voor het luiden van het eindsignaal via een reguliere aanval alsnog de zesde treffer meegepakt door opnieuw Wessel Boersma. Hierdoor was het de 's-Gravendeelse formatie uiteindelijk zelfs nog gelukt de voorsprong te verdubbelen. Na het eindsignaal was de tweede overwinning een feit en zijn de heren nog steeds ongeslagen.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 4x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son en Wessel Boersma scoorden ieder driemaal.

1e periode: 0-1 (0-1 tussenstand)
2e periode: 0-2 (0-3 tussenstand)
3e periode: 2-0 (2-3 tussenstand)
4e periode: 0-3 (2-6 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 29 september 2012. Zij zullen dan spelen tegen MNC Dordrecht 6 in zwembad Sportboulevard te Dordrecht om 17.35 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.