Pupillen DG1 - De Kempvis DG3: (15/09/2012) Eerste winst ZVS van dit seizoen!Robert @ 15 september 2012, 20:27

Zaterdag 15 september 2012 startte de eerste wedstrijd in de competitie van dit waterpoloseizoen voor het DG1-team (onder de 13 jaar). Zwembad De Wellen was het strijdtoneel van een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk de winst naar de thuisploeg ging.

Na enkele trainingen waarbij spelers en coach langzaam aan elkaar gewend beginnen te raken was tijdens de eerste wedstrijd al sprake van een echt team. Een team wat bereid was voor elke bal te vechten en het belangrijkste, plezier in het spel te hebben.

1e en 2e periode:
Na een valse start van Fabian (onnodig beethouden en terugtrekken van de tegenstander) was het Iwan die de score voor ZVS opende. Helaas was het twee minuten later de beurt aan De Kempvis om de stand weer gelijk te maken. Tijdens de wedstrijd bleef dit beeld zich herhalen. Wij scoren, zij maken gelijk.  Doelpuntenmakers: Youri (2-1 en 3-2),  eindstand na twee periodes: 3-3.

3e en 4e periode:
Op het moment dat de derde periode op het punt van beginnen staat besloot het licht een spelbreker te worden. In een iets donker zwembad wordt besloten de machtsstrijd verder te spelen. Een nieuwe sport is geboren, “moonlightwaterpolo”.

Het is Sjoerd die de score opent in de derde periode. De tips die tijdens de rust gegeven zijn beginnen te werken want iedere keer komt er iemand vrij door naar het doel. Helaas voor ons blijven er flinke steken liggen bij de afwerking. Op de paal, lat, over of een keeper voorkomen dat we de wedstrijd op slot kunnen gooien en we het onnodig moeilijk maken. Via 4-4 maakt Youri als gastspeler zijn reputatie als goaltjesdief waar door zijn 3e doelpunt te scoren (5-4).

Thijs maakt onze voorsprong iets veiliger door de 6-4 erin te gooien maar negentien seconde voor het einde van de derde periode moet toch nog de 6-5 worden geïncasseerd. De Kempvis besluit na een minuut in de vierde periode via goed samenspel de 6-6 te maken en met nog 4 minuten op de klok staan we weer waar we de wedstrijd ook mee begonnen, een gelijke stand. Gijs maakt de 7-6 maar wederom besluit Kempvis voor de punt te gaan (7-7).

Met nog een kleine twee minuten besluit Xander het winnende doelpunt (8-7) op het scorebord te zetten. Even lijkt het helemaal mis te gaan aan het einde van de wedstrijd door wat verdedigende foutjes (lees: Er kwamen verschillende tegenstanders vrij door). Maar door snel zwemwerk van Iwan en Tessa lukte het ons in een zinderend slot de bal uit het doel te houden (het doelpunt viel 4 seconden na de zoemer), eindstand 8-7.

Volgende week is het DG1-team weer te bewonderen tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen. Eens kijken of we de goede start kunnen vasthouden. Natuurlijk bent u van harte welkom om dit team aan te moedigen!