Nieuws

Dames 1 - De Kempvis 3: (21/04/2012) ZVS in het heetst van de strijd ten onderRobert @ 22 april 2012, 14:58

'S-GRAVENDEEL - De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 21 april 2012 tweeëntwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van de Kring Rotterdam speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen hekkensluiter De Kempvis 3 uit Spijkenisse. Coach Mark Schepers kon er in verband met zijn huwelijksreis niet bij aanwezig zijn. Daardoor nam trainer/coach Cees van Helfteren deze taak op zich. Hij had niet de beschikking over een compleet team. Rebecca van der Kolk (keepster) en Irma Schepers-Goud (huwelijksreis / zwanger) konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de formatie uit tien dames en was er de beschikking over drie wisselspeelsters.

De 's-Gravendeelse dames troffen voor deze laatste wedstrijd van het seizoen in De Kempvis uit Spijkenisse dezelfde tegenstander als waartegen zij het seizoen startten. Een eerder treffen eindigde in een minimale overwinning (6-5) voor de dames uit Spijkenisse. Nu aan het einde van het seizoen waren de 's-Gravendeelse dames gebrand op de overwinning. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de competitie. De Kempvis draagt de rode lantaarn, ZVS staat er één plaats boven en is daarmee voorlaatste. Aan die posities zou ongeacht het resultaat van de wedstrijd verder niets meer kunnen veranderen.

In een zeer boeiende strijd tussen beide formaties ging het gedurende de hele wedstrijd gelijk op. Daar waar ZVS op voorsprong wist te komen werkte De Kempvis deze achterstand steeds weer weg. Het onderlinge verschil in doelpunten kwam nooit verder dan twee, voornamelijk in het voordeel van ZVS. Slechts drie keer wisten de bezoeksters op voorsprong te komen waarbij uiteindelijk de laatste maal de fatale klap voor de 's-Gravendelers bleek te zijn.

In de eerste periode tekende Kim Scheerhoorn via een manmeer voor de openingstreffer. Binnen een halve minuut vielen er nog twee doelpunten, eenmaal troffen de bezoekers doel en Marjolijn Weemhof scoorde voor ZVS.

Opnieuw was het ZVS dat het initiatief nam en haar strijd voortzette richting het doel van de tegenstander. De dames kregen loon naar werken en het was Christa Gennisse die het derde doelpunt aantekende. Na de tweede tegentreffer te hebben moeten geïncasseerd was het Kim Scheerhoorn die uithaalde van afstand en de bal strak in de hoek van het doel van de tegenstander wist te krijgen. Hierdoor werd de voorsprong vergroot naar twee punten. Helaas konden de Seuters er maar kort van genieten. Nog geen vijftien seconden later kon de bal al weer uit het eigen doel worden gevist.

Kort na aanvang van het derde kwart was er van de opgebouwde voorsprong niets meer over. De gasten wisten knap op gelijke hoogte te komen. ZVS wist wat haar te wachten stond en stelde orde op zaken. Via Marjolijn Weemhof kwamen de dames opnieuw op voorsprong, inmiddels stond er al weer 5-4 op het scorebord. Uit een manmeer tekende De Kempvis voor de gelijkmaker en niet veel later pakten zij brutaal voor het eerst de leiding in de wedstrijd. ZVS nam daar geen genoegen mee en via Caitlin Ballijns bogen zij de achterstand weer om naar gelijke hoogte.

Met de resterende vijf minuten op de klok van de vierde en tevens laatste periode lag de wedstrijd voor beide ploegen nog helemaal open. Zowel ZVS als De Kempvis waren er op gebrand om de overwinning binnen te slepen. De Kempvis kreeg de uitgelezen kans om via een verkregen strafworp op voorsprong te komen maar faalde hierin doordat deze ruimschoots naast het doel belandde waardoor het gevaar voor ZVS even was geweken. De aanval die daar op volgde werd via een manmeer goed uitgespeeld door de Seuters. Het was Caitlin Ballijns die er uit wist te scoren en haar team opnieuw op voorsprong kon brengen. Helaas voor de thuisploeg was de euforie van korte duur want binnen een halve minuut was de voorsprong omgezet in een achterstand door twee treffers van de bezoekers. Met inmiddels nog twee minuten op de klok streden de dames voor wat zij waard waren. Op 24 seconden voor tijd verkreeg ZVS ook een strafworp welke Christa Gennisse foutloos in het doel schoot en waardoor de stand op 8-8 werd gebracht. Beide teams leken de punten te moeten delen totdat onnodig balverlies van ZVS op luttele seconden voor het verstrijken van de tijd de voorzet voor De Kempvis bleek te zijn om uiteindelijk op twaalf seconden voor het eindsignaal de winnende treffer te scoren. Zo gingen zij er alsnog vandoor met de overwinning en lieten de 's-Gravendeelse dames achter met lege handen. De spreekwoordelijke druiven waren dan ook erg zuur.

Opvallend was overigens nog wel te noemen dat de bezoekers maarliefst acht keer een manmeer hebben gehad maar dat zij uit deze voordeelsituatie niet één keer hebben weten te scoren. Een duidelijk bewijs voor de strakke en dichte defensie van de 's-Gravendeelse formatie.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 4x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 8x / 0x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Christa Gennise, Caitlin Ballijns, Marjolijn Weemhof en Kim Scheerhoorn scoorden allen tweemaal.

1e periode: 2-1 (2-1 tussenstand)
2e periode: 2-2 (4-3 tussenstand)
3e periode: 2-2 (6-6 tussenstand)
4e periode: 2-3 (8-9 eindstand)

Door dit resultaat zijn de dames van ZVS als elfde en voorlaatste geëindigd in deze competitie. In welke klasse de dames volgend jaar zullen spelen is nog niet bekend. De huidige competitie waar de dames in spelen, de ZRO, houdt op met bestaan en de teams zullen worden ondergebracht in het District 4, een grotere regio.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.