Heren 1 - ZV Westland Dijkglas 2: (10/03/2012)Zure druiven voor ZVS na goede maar verloren wedstrijdRobert @ 11 maart 2012, 13:29

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 10 maart 2012 hun zeventiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen ZV Westland Dijkglas 2 uit 's-Gravenzande. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Ter versterking werd Renzo van Boven (jeugdteam 'Jongens <17 jaar') opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Ook vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen een ploeg uit de bovenste regionen van de competitie. Subtopper ZV Westland Dijkglas 2 staat momenteel vijfde, de heren uit 's-Gravendeel laatste.

Al direct bij de eerste aanval waren het de bezoekers die de eerste treffer aantekenden. Het bracht de Seuters echter niet uit hun concentratie en de heren wisten goed weerstand te bieden tegen het hoge spelniveau van hun tegenstander. In hun zoektocht naar de gelijkmaker kregen zij in de laatste minuut loon naar werken. Nadat een eerdere manmeer niet kon worden benut kreeg ZVS een tweede kans en was het Wessel Boersma die hem succesvol afrondde. Lang konden de heren niet van de gelijkmaker genieten want de tegentreffer volgde al snel waardoor met een minimale achterstand de eerste rustperiode werd ingegaan.

In de tweede periode toonde ZVS zich de betere ploeg in het veld. In de achterhoede lag het goed dicht en voorin werd goed spel gemaakt en het resultaat mocht er zijn. Ondanks dat de Westlanders tekenden voor hun inmiddels derde doelpunt vochten de Seuters zich terug en dat resulteerde in twee treffers. Via doelpunten van Robert van Son en Wessel Boersma wist ZVS heel knap weer op gelijke hoogte te komen.

Nu beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden was er wellicht meer mogelijk voor de 's-Gravendeelse formatie. Uit welgeteld drie opeenvolgende manmeersituaties kreeg ZVS de uitgelezen kans de voorsprong uit te bouwen maar helaas verzuimden de heren via deze mogelijkheden te scoren. Uiteindelijk viel de vierde treffer via een reguliere aanval dankzij Dennis Brobbel. Het onmogelijke was daar, de heren stonden op voorsprong voor het eerst in de wedstrijd. In de de slotseconden kreeg ZVS een manminder aan de broek welke in het eindsignaal doeltreffend werd afgerond door de Westlanders waardoor de stand uiteindelijk toch weer gelijk werd getrokken.

Met nog vijf minuten op de klok was het alles of niets voor ZVS. De heren streden voor wat zij waard waren en wisten opnieuw op voorsprong te komen door Wessel Boersma na het uitspelen van een manmeer. Helaas voor de 's-Gravendelers bleef met bij die ene treffer want de overige aanvallen en schoten strandden in de verdediging of bij de keeper. In de laatste minuten lukte het de bezoekers nog driemaal tot scoren te komen waardoor zij er alsnog met de overwinning vandoor gingen uiteindelijk. De druiven waren zuur voor de 's-Gravendelers.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 5x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 2x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma scoorde driemaal en was daarmee de topscoorder. Robert van Son en Dennis Brobbel troffen ieder eenmaal doel.

1e periode: 1-2 (1-2 tussenstand)
2e periode: 2-1 (3-3 tussenstand)
3e periode: 1-1 (4-4 tussenstand)
4e periode: 1-3 (5-7 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 17 maart 2012. Zij zullen dan spelen tegen koploper en titelkandidaat Widex GZC Donk 5 in zwembad De Tobbe te Gouda om 20.10 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.