Nieuws

MNC Dordrecht 5 - Heren 1: ZVS start nieuwe jaar met overwinningRobert @ 15 januari 2012, 13:18

DORDRECHT - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 14 januari 2012 hun dertiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht tegen MNC Dordrecht 5. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Doordat Gerard Goud na de winterstop vanuit het tweede herenteam als vaste waarde doorgeschoven is naar de selectie bestond de formatie uit precies acht heren en was er de beschikking over een wisselspeler.

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor de 's-Gravendelers direct al een belangrijk treffen. In de strijd tegen degradatie waren beide ploegen gebaad bij een overwinning. Een verloren strijd zou cruciaal zijn voor ZVS en de befaamde rode lantaarn nog harder doen branden. Beide ploegen staan gedeeld onderaan met slechts zes wedstrijdpunten waarbij ZVS het met een negatiever doelsaldo moet doen. Bij een eerder treffen dit seizoen gaf ZVS de onnodig overwinning uit handen aan MNC.

ZVS kwam al snel goed uit de startblokken. Kort na aanvang verraste Patrick van Haarlem vriend en vijand met een hard afstandsschot vanaf de helft van het bad en scoorde daarmee de openingstreffer voor zijn ploeg. In de daaropvolgende minuten lieten beide teams niet het beste spel zien. Er miste scherpte en kansen werden niet afgemaakt in de voorhoede waardoor ZVS de voorsprong niet kon uitbreiden. In de 's-Gravendeelse achterhoede was er lang geen doorkomen aan voor de thuisploeg door de sterke defensie. ZVS kreeg tot vijf keer toe een manminder te verduren en deze aanvallen vielen allen ten prooi aan de verdediging en keeper Martijn Stolk. Wessel Boersma tekende aan het einde van de tweede periode voor het tweede doelpunt voor ZVS. Met de missie dat het derde kwart een uitbreiding van de voorsprong zou opleveren kwamen de heren van een koude kermis thuis. Opnieuw trof ZVS eenmaal doel, dit keer via Robert van Son (manmeer) en tekende MNC voor het eerst ook een rol van betekenis door tot scoren te komen al was dat doelpunt meer een weggevertje dan een goed uitgespeelde aanval. Voorafgaand de laatste periode kregen de heren nog even duidelijk te horen wat de verwachtingen waren voor de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Helaas wisten zij er geen lering uit te halen want men kwam niet meer tot scoren al was een ieder ondanks de niet al te goed gespeelde wedstrijd toch zeer blij met het uiteindelijk behaalde resultaat al verdiende het alles behalve het schoonheidscertificaat.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 0x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Patrick van Haarlem, Wessel Boersma en Robert van Son scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 0-1 (0-1 tussenstand)
2e periode: 0-1 (0-2 tussenstand)
3e periode: 1-1 (1-3 tussenstand)
4e periode: 0-0 (1-3 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 4 februari 2012. Zij zullen dan spelen tegen DSZ 2 in zwembad De Waterthor te Den Haag om 20.15 uur.

Doordat de komende weekenden het EK Waterpolo 2012 in Eindhoven plaats zal vinden worden er de komende twee weekenden geen waterpolowedstrijden in competitieverband gespeeld.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.