Nieuws

Sassenheim 2 - Heren 1 (17/12/2011): Eindsprint ZVS komt te laat op gangRobert @ 18 december 2011, 12:37

SASSENHEIM - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 17 december 2011 hun twaalfde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad Wasbeek te Sassenheim tegen Sassenheim 2. Trainer/coach Cees van Helfteren kon in verband met het herstel na een operatie niet zijn formatie aansturen. Aanvoerder Dennis Brobbel had niet de beschikking over een compleet team. Wessel Boersma (afwezig) kond niet van de partij zijn. Patrick van Haarlem, die door herstel van een operatie enkele maanden uit de roulatie was, maakte zijn rentree weer bij de hoofdmacht. Ter versterking werd Milan Scheenloop (Heren 2) toegevoegd aan de selectie. Daardoor bestond de formatie uit precies zeven heren en was er geen beschikking over wisselspelers.

Met de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de boeg traden de heren van ZVS aan tegen middenmoter Sassenheim. Daar waar ZVS precies genoeg spelers had beschikte de tegenstander over een goedgevulde bank met voornamelijk jonge wisselspelers. Vanaf de aftrap werd direct gekozen voor een volledige pressing over het hele veld om zo te proberen te tegenstander zo weinig mogelijk ruimte te kunnen geven in de buurt van keeper Martijn Stolk te kunnen komen. Helaas bleek al snel dat de thuisploeg een maatje te groot zou zijn. Door rap spel en snelle counters wisten zij het de Seuters vrij lastig te maken. Uiteindelijk troffen zij driemaal doel.

Ook in de tweede periode kon ZVS nog geen rol van betekenis spelen. De heren slaagden er wel in om het in de achterhoede goed dicht te houden maar konden niet voorkomen dat er opnieuw drie doelpunten vielen. De 's-Gravendelers kregen voorin wel wat kansen maar stuitten steeds op de sterke verdediging en keeper.

In het derde kwart kwam er eindelijk wat licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel. Het spel van de thuisploeg begon wat scheurtjes te vertonen waardoor ZVS haar kansen rook. Kort nadat de thuisploeg hun inmiddels zevende treffer had gescoord konden de 's-Gravendelers eindelijk een rol van betekenis spelen. Binnen een minuut was ZVS tweemaal trefzeker. Robert van Son (strafworp) en Dennis Brobbel scoorden kort achter elkaar. Daarna volgden nog twee manmeersituaties voor de thuisploeg maar hier wisten zij niet uit te scoren doordat ZVS het goed afgesloten had achterin. In tegenstelling tot de voorgaande periodes was het nu ZVS dat meer had gescoord dan de tegenstander.

Met de laatste periode voor de boeg en een aanzienlijke achterstand op het scorebord was het beperken van de schade het enige wat ZVS nu nog zou kunnen doen. De overwinning pakken zou een illusie zijn gezien het verloop van de wedstrijd en verschil in doelpunten. Met veel enthousiasme startten de heren aan de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Dat het er stevig aan toe ging bleek wel uit het grote aantal overtredingen en manmeersituaties aan beide kanten. Uiteindelijk wisten beide ploegen slechts eenmaal tot scoren te komen. Uit een strafworp scoorde Sassenheim de 8-2 en later volgde Dennis Brobbel met het derde doelpunt voor ZVS uit een manmeer. Ondanks de flitsende start van de thuisploeg heeft ZVS met haar krappe teambezetting goed weerstand weten te bieden.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 5x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 10x / 4x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Dennis Brobbel was met twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son scoorde eenmaal.

1e periode: 3-0 (3-0 tussenstand)
2e periode: 3-0 (6-0 tussenstand)
3e periode: 1-2 (7-2 tussenstand)
4e periode: 1-1 (8-3 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 14 januari 2012. Zij zullen dan spelen tegen MNC Dordrecht 5 in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht om 20.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.