Heren 1 - MNC Dordrecht 5: (10/12/2011) Hekkensluiter blijkt in streekderby voor ZVS maatje te grootRobert @ 11 december 2011, 01:12

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 10 december 2011 hun elfde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen hekkensluiter MNC Dordrecht 5. Trainer/coach Cees van Helfteren kon in verband met het herstel na een operatie niet zijn formatie aansturen. Aanvoerder Dennis Brobbel had niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem (blessure) en Wessel Boersma (schorsing) konden niet van de partij zijn. Ter versterking werden Milan Scheenloop (Heren 2), Bas van Son (Heren 2), Thomas Israel (Heren 2) en Joost Colijn (jeugdteam 'Jongens <17 jaar') toegevoegd aan de selectie. Daardoor bestond de formatie uit tien heren en was er de beschikking over drie wisselspelers.

Voor het eerst in het seizoen beschikte de herenselectie over een riant gevulde bank voor wat betreft wisselspelers. Deze luxe situatie had zich nog niet eerder voorgedaan. Met deze sterke bezetting moest de klus geklaard worden tegen de heren uit Dordrecht. Winst voor ZVS zou hen een iets zekere positie op de ranglijst geven voor wat betreft de gevarenzone. Een verlies zou een verwisseling van de welbekende rode lantaarn betekenen waardoor de 's-Gravendelers voor het eerst sinds jaren weer helemaal onderaan de ranglijst zouden belanden.

ZVS kwam goed uit de startblokken en toonde zich meteen heer en meester in het veld. Dit resulteerde dan ook snel in een openingstreffer die gescoord werd door Bas van Son. Een kleine halve minuut later was het opnieuw raak, dit keer was het Robert van Son die met zijn schot de Dordtse keeper verraste en vervolgens tekende voor de tweede 's-Gravendeelse treffer.

Er leek geen vuiltje in de lucht te hangen voor de Seuters en het goede spel kende een goed vervolg in de tweede periode. Nadat de gasten hun eerste doelpunt wisten te maken zette ZVS haar opmars voort. Uit een manmeer trof Robert van Son opnieuw doel en al snel stond de 3-1 op het bord. MNC bleef duidelijk in het kielzog van ZVS want ook zij roken hun kansen waaruit opnieuw gescoord werd. ZVS slaagde er niet in echt afstand te kunnen nemen van de Dordtenaren. Inmiddels had Dennis Brobbel het vierde doelpunt van ZVS gescoord en daarmee de voorsprong weer ietwat uitgebouwd. In de slotseconden doelpuntten de bezoekers opnieuw.

Het derde kwart kende een moeizaam verloop voor beide teams. Het spel van de Seuters leek niet echt uit de verf te komen terwijl MNC tijdens hun opmars naarstig op zoek was naar de gelijkmaker die uiteindelijk halverwege de periode viel. Een manmeer kon worden verzilverd door de bezoekers.

Met de vierde en tevens laatste periode voor de boeg moest ZVS nu alle zeilen bijzetten om het nu niet uit handen te geven. De mentale klap die zij met de gelijkmaker te verduren hadden gekregen leek toch wel z'n uitwerkingen te gaan krijgen. Het spel van ZVS begon enkele kleerscheuren te vertonen waardoor MNC diverse kansen geboden kreeg. De eerste Dordtse aanval was meteen raak en voor het eerst keek het zo fanatiek gestarte ZVS tegen een achterstand aan. Hoewel deze minimaal en alles nog mogelijk was moesten de heren vol aan de bak. Het leed werd nog groter nadat wederom een tegentreffer te incasseren viel. Met nog een ruime twee minuten op de klok en een achterstand van twee doelpunten leek het nu toch wel een gelopen race gezien het verloop van de wedstrijd. Er gloorde nog de nodige hoop toen Rob van der Bijl uit een manmeer scoorde en daarmee op iets meer dan een minuut voor het einde de stand terug wist te brengen naar 5-6. Het was nu alles of niets voor ZVS. Slechts één treffer maakte het verschil tussen een gelijkspel of een verloren wedstrijd. Helaas trof MNC in de slotseconden opnieuw doel waarmee zij de genadeklap uitdeelden en de laatste hoop voor ZVS op een punt voorgoed ontnamen. MNC nam de overwinning (7-5) mee naar huis en het enige wat voor de heren van ZVS overbleef was de spreekwoordelijke rode lantaarn die zij vanaf nu in handen hebben.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 3x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 3x / 1x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son was met twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Bas van Son, Dennis Brobbel en Rob van der Bijl waren ieder eenmaal trefzeker.

1e periode: 2-0 (2-0 tussenstand)
2e periode: 2-3 (4-3 tussenstand)
3e periode: 0-1 (4-4 tussenstand)
4e periode: 1-3 (5-7 eindstand)

De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd voor de winterstop van de heren is zaterdag 17 december 2011. Zij zullen dan spelen tegen Sassenheim 2 in zwembad Wasbeek te Sassenheim om 20.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.