Nieuws

Heren 1 - ZPB H&L Productions 4: (26/11/2011) Wisselspeler nekt waterpoloheren ZVS in fysieke strijdRobert @ 26 november 2011, 23:02

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 26 november 2011 hun negende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel ZPB tegen H&L Productions 4 uit Barendrecht. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem (blessure) kon niet niet van de partij zijn. Ter versterking werd Dylan Ballijns (jeugdteam 'Jongens <17 jaar') opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit zeven heren en was er geen beschikking over wisselspelers.

Daar waar ZVS precies maar nipt een volwaardig team bij elkaar wist te krijgen hadden de bezoekers op hun spelersbank voldoende spelers. De 's-Gravendelers konden verder niet putten uit het andere herenteam omdat e.e.a. gelijktijdig werd gespeeld.

De 's-Gravendelers veroverden al direct de bal bij het opzwemmen hetgeen een snelle aanval tot gevolg had. Deze werd met succes afgerond door Wessel Boersma die hiermee al na twaalf seconden spelen tekende voor de openingstreffer. Niet veel later werd al snel duidelijk dat het een zwaar fysieke wedstrijd zou gaan worden omdat ZPB veelal de confrontatie opzocht om zo ZVS uit het spel proberen te krijgen. In eerste instantie liet ZVS zich niet van de kaart brengen en speelde het eigen spel. Kort nadat de gelijkmaker was gevallen scoorde Dennis Brobbel uit een manmeer. Het fysieke spel resulteerde al snel in de nodige manmeersituaties aan beide kanten. In de slotminuut werd het zelfs 3-1 via Stefan Kuhlmann maar ZPB liet nog nipt van zich horen.

Ook in de tweede periode was het fysieke spel van de Barendrechters duidelijk aanwezig. Uiteindelijk scoorden zij tweemaal en was ZVS via Wessel Boersma slechts eenmaal trefzeker waardoor de stand op een seconde voor het verstrijden van de tijd weer gelijk stond en alles mogelijk was. Opvallend was wel het grote aantal uitsluitingen deze periode voor zowel de thuisploeg als de bezoekers waaruit niet altijd gescoord wist te worden.

Kort na aanvang van het derde kwart wisten de bezoekers voor het eerst tijdens de wedstrijd op voorsprong te komen. Niet veel later kreeg ZVS'er Rob van der Bijl zijn derde persoonlijke uitsluiting en mocht daardoor niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Doordat ZVS geen wisselspelers tot de beschikking had moesten de overige heren het met een constante manminder verder zien uit te spelen. Nu ZPB vrij baan had om de wedstrijd verder uit te spelen door te profiteren van de overtalsituatie was het aan hen om de regie over te nemen. Gedurende de resterende vier minuten die zij hadden in deze periode wisten zij 'slechts' vijf keer de 's-Gravendeelse keeper Martijn Stolk te passeren. De Seuters wisten ondanks de manminder de tegenstander aardig uit conentratie te halen want velen doelpogingen strandden. ZVS kreeg zelfs diverse kansen om vrij eenvoudig uit te breken hetgeen resulteerde in een tweetal doelpunten via Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann. Ineens keken de 's-Gravendelers tegen een achterstand aan, 10-6, naar zo bleek later ook de uiteindelijke eindstand.

Met de laatste vijf minuten op de klok en nog steeds een manminder moest ZVS nu wel proberen het hoofd zo hoog mogelijk boven water te houden om er zo het beste van te maken. Het goede verdedigingswerk bracht ZPB dermate uit de concentratie dat zij ondanks hun constante vrije speler in het water niet eens tot scoren wisten komen. Beide ploegen wisten het doel schoon te houden deze periode. Zeer knap van ZVS en slordig van ZPB te noemen. Halverwege moest Wessel Boersma na z'n derde uitsluiting ook het veld verlaten waardoor er nog maar vijf ZVS'ers speelden tegen zeven Barendrechters. Een zeer ongelijke strijd in theorie maar in praktijk bleek ZVS prima bestand tegen het Barendrechtse geweld. Doelpunten werden er uiteindelijk niet meer gescoord in de resterende minuten van deze veldslag.

Ondanks de verloren vermoeiende wedstrijd kan ZVS terugkijken op een goede afloop van deze wedstrijd, zeker gezien de omstandigheden waarin het team uiteindelijk verkeerde.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 8x / 2x uit weten te scoren (de overige vijf uitsluitingen van de tegenstander zorgden voor een gelijk aantal in het veld door de constante manminder van ZVS)
Tegenstander: 9x / 5x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Stefan Kuhlmann trof tweemaal doel. Dennis Brobbel completeerde hen met zijn ene treffer.

1e periode: 3-2 (3-2 tussenstand)
2e periode: 1-2 (4-4 tussenstand)
3e periode: 2-4 (6-8 tussenstand)
4e periode: 0-0 (6-10 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 3 december 2011. Zij zullen dan spelen tegen De Plas 1 in zwembad De Wel te Nieuwkoop om 20.10 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.