SG DKD/Koudekerk 2 - Heren 1: (19/11/2011) Valse start kost waterpoloheren ZVS de kopRobert @ 20 november 2011, 00:19

LEIDERDORP - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 19 november 2011 hun achtste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Does te Leiderdorp tegen SG DKD/Koudekerk 2. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem (blessure) kon niet niet van de partij zijn. Ter versterking werden Bastiaan van Son (Heren 2) en Joost Colijn (jeugdteam 'Jongens <17 jaar') opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit acht heren en was er de beschikking over een enkele wisselspeler.

Op papier was het een wedstrijd tegen een ploeg welke twee plaatsen hoger in het klassement te vinden is.

De eerste periode kende een droomstart voor de 's-Gravendelers. Vanaf het eerste moment waren zij heer en meester en bepaalden de wedstrijd hetgeen resulteerde in een relatief eenvoudige voorsprong die uiteindelijk op het scorebord kwam te staan. Robert van Son tekende voor het eerste doelpunt van de wedstrijd via een afstandschot. Daarna volgde Wessel Boersma zijn voorbeeld en scoorde tweemaal (waaruit eenmaal via een manmeer).

Zo eenvoudig als dat het in de eerste periode ging bij de heren, zo moeizaam verliep het juist in de tweede. Niets wilde lukken, aanvallen werden slecht afgemaakt, het spel was ronduit dramatisch te noemen. Enige positieve aan het geheel was dan weer wel dat ook de tegenstander niet tot scoren kwam. Dit was mede te danken aan de sterke achterhoede van ZVS.

De hoop was gevestigd op het boeken van vooruitgang in het derde kwart na de misser in de vorige periode. Helaas moesten de 's-Gravendelers met lede ogen toezien hoe hun riant opgebouwde voorsprong relatief eenvoudig werd omgezet in een achterstand. De thuisploeg deed waarin ZVS verzuimde: Scoren! Welgeteld viermaal was de ploeg uit Leiderdorp trefzeker en gaf ZVS zo het nakijken. Het ene moment stond ZVS nog op een comfortabele voorsprong van 3-1, het andere moment keken ze ineens tegen een achterstand van 3-5 aan. Het lukte zelfs niet eens een manmeer uit te spelen.

Na een goed gesprek van de coach richting de spelers waarin duidelijk werd dat er weldegelijk nog iets te halen zou zijn startte ZVS gedreven en herboren aan de vierde en tevens laatste periode. De heren gingen voor het maximaal haalbare en toonden hun wilskracht om er alles aan te doen de wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen. Nadat de thuisploeg opnieuw scoorde keek ZVS tegen een achterstand aan van drie doelpunten. Met nog een goede drie minuten op de klok leek niets onmogelijk al had de 's-Gravendeelse formatie het nu wel helemaal in eigen hand. Een fout zou te kostbaar zijn en kunnen leiden tot het onmogelijke. Uit een manmeer scoorde Robert van Son de vierde treffer voor ZVS. Met nog iets meer dan een minuut op de klok en een marginale achterstand was alles nog mogelijk. Theoretisch moest het kunnen nog een paar doelpunten te maken. Uiteindelijk bleef het bij een verkregen strafworp die Robert van Son wist te verzilveren. De resterende 29 seconden tikten weg maar bleken niet genoeg voor ZVS om de jacht op de gelijkmaker te kunnen afronden. Helaas voor ZVS keerden zij ook nu weer met lege handen richting 's-Gravendeel.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 9x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 4x / 2x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma was tweemaal trefzeker.

1e periode: 1-3 (1-3 tussenstand)
2e periode: 0-0 (1-3 tussenstand)
3e periode: 4-0 (5-3 tussenstand)
4e periode: 1-2 (6-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 26 november 2011. Zij zullen dan spelen tegen ZPB H&L Productions 4 in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.