Nieuws

ZV Westland Dijkglas 2 - Heren 1: (05/11/2011) Geen winst voor waterpoloheren ZVS in `s-GravenzandeRobert @ 6 november 2011, 13:35

'S-GRAVENZANDE - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 5 november 2011 hun zesde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad Maesemunde te 's-Gravenzande tegen ZV Westland Dijkglas 2. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Patrick van Haarlem (blessure) kon niet van de partij zijn. Ter versterking werd Gerard Goud (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit zeven heren en was er geen beschikking over wisselspelers.

Doordat de 's-Gravendeelse heren geen wisselspelers ter beschikking hadden moesten zij gedurende deze wedstrijd zorgvuldig met hun krachten omgaan om het tot een zo goed mogelijk einde te kunnen brengen. Daarom kozen de heren voor een verdedigende opstelling in combinatie met een voorzichtige opbouw van de aanval om zo zoveel mogelijk tijd te kunnen winnen. Het bleek te werken want de thuisploeg had moeite te wennen aan het spel. Op 2.13 viel het eerste doelpunt van de wedstrijd voor de thuisploeg. Exacte tien seconden later was het Wessel Boersma die de gelijkmaker maakte uit een manmeer. ZVS kreeg opnieuw een tegentreffer te verduren maar in de slotseconden verzilverde Robert van Son een verkregen strafworp waardoor de periode afgesloten werd met een gelijke stand.

In de tweede periode zette ZVS hetzelfde spel voort alleen kwamen zij dit keer niet tot scoren. De thuisploeg was tweemaal doeltreffend en zette zich hiermee op een kleine voorsprong.

Het derde kwart voor voor de Seuters een zware opgave. Kansen waren er op zich genoeg maar het wilde maar niet lukken de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De Westlanders bleken er minder moeite mee te hebben, zij waren viermaal trefzeker. Helemaal kansloos was ZVS niet want het pakte via Dennis Brobbel toch nog een doelpunt mee.

Met nog vijf minuten op de klok en een nagenoeg onoverbrugbare achterstand was het in de vierde en laatste periode zaak om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Kort nadat de ZVW Dijkglas wederom had gescoord kreeg Rob van der Bijl precies halverwege de speeltijd zijn derde uitsluitingsfout waardoor ZVS het de resterende periode met een constante manminder moest doen. Voor de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de score flink op te voeren maar ondanks dat misten ze de nodige kansen. Slechts drimaal wisten zij doeltreffend een aanval af te ronden in de resterende tweeënhalve minuut die zij daarvoor tot de beschikking hadden. Voor ZVS was het Robert van Son die scoorde uit de tweede strafworp van de wedstrijd. Uiteindelijk keerden de 's-Gravendelers met opgeheven hoofd huiswaarts ondanks de verloren wedstrijd die eindigde in 12-4.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 3x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 2x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 2x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son was met zijn twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma en Dennis Brobbel scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 2-2 (2-2 tussenstand)
2e periode: 2-0 (4-2 tussenstand)
3e periode: 4-1 (8-3 tussenstand)
4e periode: 4-1 (12-4 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 12 november 2011. Zij zullen dan spelen tegen Widex GZC Donk 5 uit Gouda in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel 21.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.