Pupillen DG1 - MNC Dordrecht DG2: (29/10/2011) Eerste overwinning ZVS is binnen!Robert @ 1 november 2011, 07:23

We speelden tijdens onze zesde wedstrijd van het seizoen voor de tweede keer tegen het team uit Dordrecht. De vorige keer hadden we gelijk gespeeld (7-7) dus de mogelijkheid was aanwezig om er mooie wedstrijd van te maken. Bijna iedereen was er, alleen Max kon er niet bij zijn. Daardoor hadden we drie wissels op de bank.

1e periode:
De eerste periode was gelijk al spannend. In de eerste minuut maakte David al het eerste doelpunt waarna de tegenpartij al snel de gelijkmaker scoorde. Opnieuw scoorde David voor ZVS en stonden we weer even voor. Niet veel later kwam Dordrecht alsnog weer op gelijke hoogte en stond er 2-2 op het scorebord.

2e periode:
Nu was het de beurt aan Saskia om te scoren. Ze zorgt voor de 3-2. Een kleine dip aan onze kant zorgde ervoor dat het ineens 3-4 werd. De tegenstander kon maar even genieten van de voorsprong want Saskia scoorde opnieuw en zo eindigde deze periode toch gelijk, namelijk 4-4.

3e periode:
De spanning was nog steeds om te snijden, zowel spelers als bij de vele supporters die er waren (het bad zat echt goed vol). De derde periode was echt van ons! De tegenpartij wist geen bal in het doel te krijgen, dat hadden we even goed voor elkaar. Verdedigend zat het erg goed dicht en ook keeper Thijs was lekker bezig. Maar ook voorin deden wij wat we moesten doen: Scoren! Saskia scoorde twee keer voor ons ook Tessa maakte een doelpunt. Ineens stond het 7-4! WOW!!!

4e periode:
Met een aardige voorsprong op het scorebord zag het er goed uit. De tegenpartij wist nog wel een keer te scoren en de stand op 7-5 te zetten maar we raakten niet onder de indruk. Kort daarna maakte Saskia er door een mooie pass van Mariska 8-5 van. In de laatste minuten maakten we er nog even een feestje van door nog een paar keer te scoren. Eerst Saskia (9-5) en daarna ook Tessa die het tiende doelpunt maakt. We wisten het nu echt zeker: Dit kon niet meer mis gaan! De tegenstander wist nog wel een keertje te scoren maar dat maakte niet zo heel veel meer uit. De laatste minuut was inmiddels aangebroken en het wachten was op het eindsignaal. De laatste tien seconden telden we met z’n allen hard af en toen was er die zoemer: GEWONNEN MET 10-6!!!

Alle vier de periodes heeft Thijs op het doel gelegen en net als bij de rest ging het hartstikke goed!! Jullie hebben het super gedaan, ga zo door.