Heren 1 - DSZ 2 (01/10/2011): ZVS speelt met Haagse tegenstanderRobert @ 2 oktober 2011, 14:03

'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 1 oktober 2011 hun derde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen DSZ 2 uit Den Haag. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Ter versterking werden Dylan Ballijns (jeugdteam 'Jongens <17 jaar') en Gerard Goud (Heren 2) opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Na de behaalde overwinning van vorige week zat het vertrouwen er bij de 's-Gravendeelse heren al weer goed in. Met een op papier mindere tegenstander als toen zou niets een overwinning in de weg moeten kunnen staan. De wedstrijd kende echter een stugge en ietwat moeizame start. Beide ploegen kwamen niet tot scoren waardoor de eerste periode doelpuntloos werd afgesloten.

In de tweede periode ging ZVS doen wat het moest doen. Al na zestien seconden viel de eerste 's-Gravendeelse treffer via Patrick van Haarlem en daarmee werd de toon gezet voor een boeiende wedstrijd. Niet veel later was het Dylan Ballijns die uit een manminder wist te counteren en de tweede treffer van ZVS op zijn naam wist te brengen. Dat de 's-Gravendeelse verdediging goed dicht lag bleek wel uit het feit dat de bezoekers nagenoeg niet in de buurt van keeper Martijn Stolk konden komen. Ondanks dat de wedstrijd nog niet eens was afgelopen kon worden vastgesteld dat het derde doelpunt van ZVS toch wel de mooiste van de hele avond was. Vanuit de achterhoede gooide men de bal ver naar voren en deze werd onderweg slechts kort aangetikt door Patrick van Haarlem. Op miraculeuze wijze belandde de bal in het doel.

In het derde kwart werd het tempo van de Seuters wat opgeschroefd. De heren roken hun kansen en dat motiveerde hen nog meer om er wat moois van te maken. De aanwezige toeschouwers kregen dan ook zeer doelpuntrijke en aantrekkelijke periode voorgeschoteld. Welgeteld vijf doelpunten werden er door ZVS gescoord in een strijd waarin zij speelden met de Haagse heren. DSZ kreeg maar weinig kansen en als ze in de buurt kwamen van het 's-Gravendeelse doel dan stuitten zij altijd weer op de sterke defensie. Robert van Son, Patrick van Haarlem (2x), Wessel Boersma en Stefan Kuhlmann tekenden voor de doelpunten aan 's-Gravendeelse kant. Lang bleef het doel van ZVS schoon maar uiteindelijk moest de eerste tegentreffer toch worden geïncasseerd.

Met de laatste periode periode voor de boeg en een riante voorsprong op het scorebord kon het haast niet meer misgaan voor de formatie van Cees van Helfteren. Zijn heren moesten dit nu gewoon uit kunnen spelen en zo de overwinning niet meer uit handen te geven. Nadat keeper Martijn Stolk een strafworp stopte scoorde ZVS nog geen halve minuut later aan de andere kant veld wel uit een strafworp. Het was Wessel Boersma die geen fout maakte en de keeper de verkeerde hoek in wist te sturen. In de laatste minuten die restten waren het Wessel Boermsa (manmeer) en Dylan Ballijns die met hun treffers het doelpuntenfestijn afmaakten. De bezoekers wisten nog wel twee keer te scoren maar uiteindelijk mocht het niet meer baten. ZVS pakte uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 4x / 3x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 1x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Patrick van Haarlem was met zijn vier doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma trof driemaal doel. Dylan Ballijns doelpuntte twee keer. Stefan Kuhlmann en Robert van Son completeerden hen door ieder eenmaal te scoren.

1e periode: 0-0 (0-0 tussenstand)
2e periode: 3-0 (3-0 tussenstand)
3e periode: 5-1 (8-1 tussenstand)
4e periode: 3-2 (11-3 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 8 oktober 2011. Zij zullen dan spelen WSG NieMo-Van Vliet 1 in zwembad Polderbad te Nieuwerkerk aan den IJssel om 16.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.