Dames 1 - MNC Dordrecht 4 (24/09/2011): Waterpolodames flikken het in de slotsecondenRobert @ 25 september 2011, 12:35

'S-GRAVENDEEL - De waterpolodames (nieuwe teamfoto volgt spoedig) van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 24 september 2011 hun tweede wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse van de Kring Rotterdam speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen MCN Dordrecht 4. Coach Mark Schepers had niet de beschikking over een compleet team. Alleen Marjolijn Weemhof kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de formatie uit elf dames en was er de beschikking over vier wisselspeelsters.

Na de nipte nederlaag vorige week tegen De Kempvis 3 was het nu zaak voor de dames om voor eigen publiek een goede wedstrijd neer te zetten. Met MNC Dordrecht als tegenstander mocht van een streekderby toch wel gesproken worden. De het spel van de ploeg uit Dordrecht kenmerkt zich over het algemeen door vrij stevig waterpolo. Echter bleek daar nu niet heel veel van te zien. Beide ploegen startten rustig aan hun wedstrijd al was het ZVS dat toch meer de boventoon voerde. Het duurde dan ook niet lang voordat Caitlin Ballijns de score wist te openen en zo tekende voor de eerste 's-Gravendeelse treffer. Lang konden de dames niet genieten van hun voorspong want binnen twintig seconden werd de gelijkmaker al weer gemaakt.

De tweede periode verliep uiterst rustig. Het tempo leek er bij beide ploegen een beetje uit te zijn. De Seuters kwamen slechts eenmaal tot scoren. Dit keer was het Irma Goud die doeltreffend was. Een verkregen manmeer kon door de thuisploeg niet worden omgezet in een doelpunt.

Het derde kwart was voor ZVS de minste van de hele wedstrijd. De 's-Gravendeelse formatie gaf teveel ruimte prijs en doordat MNC het tempo ietwat had opgevoerd vielen er gaten waardoor de gasten vrij baan hadden naar het doel. De voorsprong die ZVS had opgebouwd in het eerste deel van de wedstrijd zagen zij nu binnen drie minuten slinken naar een achterstand. MNC trof tweemaal doel terwijl ZVS met legen handen bleef staan.

De laatste periode maakte alles weer goed en was ongemeen spannend. In eerste instantie bouwde MNC de voorsprong uit tot 2-4 maar ZVS liet zich niet van de kaart brengen. Dit keer liep een manmeer wel zoals het behoorde te gaan en was het opnieuw Irma Goud die hem succesvol afrondde. Niet veel later wist MNC op eenzelfde wijze de marge weer uit te breiden tot twee doelpunten. Met nog drie minuten op de klok en een minimaal verschil leek het onmogelijke toch nog mogelijk. ZVS streed voor wat zij waard was en kreeg loon naar werken. In de zoemer van de laatste minuut passeerde Christa Gennisse de Dordse keepster en zo stond er 4-5 op het scorebord. Met een kleine minuut te gaan en een minimaal verschil kon een fout voor welk team dan ook het verschil maken tussen volle winst of een gelijkspel. Nadat MNC de bal had uitgenomen verspeelden zij de kans om de wedstrijd in eigen hand te houden. ZVS veroverde de bal en ging op zoek naar de gelijkmaker, die hing in de lucht. Met nog luttele seconden te spelen en nog steeds die achterstand op het scorebord leek het er niet meer in te zitten. Met nog veertien seconden op de klok belandde de bal bij Rebecca Pagels op een meter of zes van het MNC-doel. De spanning en stilte in het zwembad waren duidelijk merkbaar toen ze met een gewaagde boogbal richting het doel schoot. De euforie en ontlading waren dan ook onvoorstelbaar grot toen de bal precies in de bovenhoek van het doel belandde en zo de gelijkmaker werd gemaakt. Het bad leek te ontploffen zo'n ontlading kwam er los. MNC zou MNC niet zijn als ze de moed nog niet hadden opgegeven en vol in de aanval zouden gaan. Echter kwam dat er niet meer van en zo bleef de spannende wedstrijd uiteindelijk onbeslist.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 2x / 1x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Irma Goud was met haar twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Caitlin Ballijns, Christa Gennisse en Rebecca Pagels scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 1-0 (2-1 tussenstand)
3e periode: 0-2 (2-3 tussenstand)
4e periode: 3-2 (5-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 1 oktober 2011. Zij zullen dan spelen tegen ZPC Rotterdam 3 in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 20.15 uur.

Van deze wedstrijd zijn ook foto's beschikbaar. Ze zijn te vinden in het fotoalbum op onze website.

De stand van de 's-Gravendeelse dames is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.