Nieuws

Katwijk 3 - Heren 1 (17/09/2011): Valse start waterpoloheren ZVSRobert @ 18 september 2011, 00:13
KATWIJK ZH - De waterpoloheren (nieuwe teamfoto volgt spoedig) van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 17 september 2011 eerste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad Aquamar te Katwijk ZH tegen Katwijk 3. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit zeven heren en was er geen beschikking over wisselspelers. Er kon ook geen beroep worden gedaan op spelers uit de andere teams omdat alle wedstrijden nagenoeg gelijktijdig gespeeld werden.

De eerste wedstrijd van het seizoen was er voor de 's-Gravendeelse heren één om snel weer te vergeten. De wedstrijd was nog niet eens koud begonnen of het eerste doelpunt van de thuisploeg was al een feit. De thuisploeg, welke vorig jaar nog in de tweede klasse speelde en meegepromoveerd is naar dit niveau, liet in het grote brede bad (50 meter / 8 banen) ZVS duidelijk alle hoeken van het veld zien. Doordat zij de beschikking hadden over enkele wisselspelers was het voor hen dan ook vele malen makkelijker om diep te gaan dan voor de 's-Gravendelers welke spaarzaam met de krachten om moesten gaan door het ontbreken van wisselspelers. Op vrij eenvoudige wijze wisten de Katwijkers dan ook een riante voorsprong op te bouwen. Wessel Boersma tekende voor de eerste 's-Gravendeelse treffer.

De tweede periode deed niet onder voor zijn voorganger al toonde ZVS wel meer wilskracht. Martijn Stolk stopte de strafworp (op vijf meter voor het doel) maar moest met lede ogen toezien hoe deze in de rebound alsnog in het doel belandde. Kort daarop passeerde de thuisploeg nog tweemaal de 's-Gravendeelde keeper. ZVS streed voor wat ze waard was maar zag de aanvallen stranden in de defensie.

Na de wisseling van speelhelft leek het bij ZVS in het derde kwart een stuk beter voor de wind te gaan. Uit een goed opgezette aanval was het nieuwkomer Stefan Kuhlmann die vanaf de linkerzijde vrij baan had en zo de bal achter de keeper in het doel kon leggen. In de slotseconden doelpuntte de thuisploeg.

Met de laatste periode voor de boeg was het aan de Seuters om te proberen de schade nog enigszins beperkt te houden. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks een vroege treffer van Stefan Kuhlmann bleek de thuisploeg nog genoeg power te hebben en lieten hun bezoekers nog flink zweten. Nadat Patrick van Haarlem zijn derde persoonlijke fout had gekregen mocht hij niet meer deelnemen aan de wedstrijd en speelde ZVS de resterende twee minuten met een constante manminder. Hieruit wisten de Katwijkers 'slechts' driemaal te scoren, een teken dat de 's-Gravendeelse defensie goed dicht lag. In de laatste minuut benutte Robert van Son een strafworp succesvol en tekende daarmee voor de vierde en tevens laatste treffer voor zijn team.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 3x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 7x / 2x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 0x uit weten te scoren

Stefan Kuhlmann was met zijn twee doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma en Robert van Son waren ieder eenmaal trefzeker.

1e periode: 4-1 (4-1 tussenstand)
2e periode: 3-0 (7-1 tussenstand)
3e periode: 1-1 (8-2 tussenstand)
4e periode: 4-2 (12-4 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 24 september 2011. Zij zullen dan spelen tegen Sassenheim 3 in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 19.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.