Heren 1 - LZ 1886 3 - ZVS walst over hekkensluiter heenRobert @ 27 maart 2011, 12:03
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren (nieuwe teamfoto m.i.v. heden) van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 26 maart 2011 hun negentiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel LZ 1886 3 uit Leiden. Trainer/coach Cees van Helfteren (terug na herstelperiode operatie) en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Ter versterking werd Milan Scheenloop, Thijs van Egdom en Thomas Israel uit het tweede herenteam opgeroepen waardoor de formatie uit twaalf heren bestond en er de beschikking was over vijf wisselspelers. De vorige ontmoeting werd door eigen toedoen van ZVS verloren dus hadden ze duidelijk iets goed te maken.

Met een wedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie voor de boeg en een volledige bezetting van de selectie was het voornemen om de jeugdspelers uit het tweede team op te roepen en mee te laten spelen met het oog op ervaring en doorstroom voor de komende jaren. In tegenstelling tot normaal had ZVS nu een complete bank vol met wissels zitten, een luxepositie voor ZVS.

Al vanaf het begin toonde ZVS zich heer en meester in het veld en gaaf de heren uit Leiden het nakijken. Een vroege openingstreffer van Wessel Boersma was de voorbode van wat komen zou. Niet veel later scoorden Rob van der Bijl en opnieuw Wessel Boersma. De gasten kregen via een manmeer en strafworp wel wat kansen maar verzuimden deze af te maken. Keeper Martijn Stolk stopte de strafworp vrij eenvoudig.

De tweede periode was een goed vervolg van de voorganger. Ondanks dat er wat rust in het spel moest worden gebracht kregen nu de jeugdspelers hun speelminuten. Nadat LZ 1886 3 opnieuw een strafworp voorgeschoteld kreeg en deze nu wel af wist te ronden pakte ZVS de draad weer op om de score uit te breiden. Dylan Ballijns tekende vanaf de vijf meter via een strafworp voor de vierde 's-Gravendeelse treffer en nog geen halve minuut later was het Gerard Goud die doelpuntte. Opnieuw speelde ZVS-keeper een heldenrol door wederom een strafworp te stoppen. Uiteindelijk troffen de gasten niet veel later alsnog doel via een reguliere aanval.

In het derde kwart breidden de Seuters de voorsprong op geheel solide wijze uit. Door goed onderling samenspel werd ook deze periode weer tot een goed einde gebracht. Wessel Boersma trof viermaal doel. De Leidenaren kregen welgeteld vier keer de kans om uit een manmeer te scoren maar strandden telkens weer op de hechte 's-Gravendeelse defensie. Uiteindelijk scoorden zij slechts eenmaal, hetzij via een reguliere aanval.

ZVS speelde de laatste periode op het gemak uit nu de voorsprong dusdanig was dat er geen gevaar meer in de lucht hing. LZ scoorde wederom uit een strafworp en later uit de nawee van een manmeer. Het bracht ZVS echter niet van de wijs en tekende via Wessel Boersma voor de tiende 's-Gravendeelse treffer. Terwijl de laatste seconden wegtikten zette ZVS uit een counter de laatste aanval op van de wedstrijd. In de slotseconde belandde de bal bij Thijs van Egdom die precies in de zoemer de bal in het doel tikte en zo zijn eerste doelpunt bij de selectie mee wist te pakken.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 1x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 8x / 0x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 1x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 4x / 2x uit weten te scoren

Wessel Boermsa scoorde zeven keer en was daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Rob van der Bijl, Gerard Goud, Dylan Ballijns en Thijs van Egdom completeerden hem door ieder eenmaal te scoren.

1e periode: 3-0 (3-0 tussenstand)
2e periode: 2-2 (5-2 tussenstand)
3e periode: 4-1 (9-3 tussenstand)
4e periode: 2-2 (11-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 2 april 2011. Zij zullen dan spelen tegen De Lansingh 1 in zwembad De Lansingh te Krimpen aan den IJssel 20.15 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.