De Zeehond`73 1 - Heren 1: ZVS kopje onder tegen De Zeehond'73Robert @ 20 maart 2011, 12:42
ROZENBURG - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 19 maart 2011 hun achttiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De De Zeehond te Rozenburg tegen De Zeehond'73 1. Trainer/coach Cees van Helfteren kon er niet bij zijn (herstelperiode na operatie). Aanvoerder Dennis Brobbel had niet de beschikking over plaatsvervangend coach René Pagels en een compleet team. Wessel Boersma (vakantie) en Gerard Goud (vakantie) waren niet aanwezig. Ter versterking werd Milan Scheenloop uit het tweede herenteam opgeroepen waardoor de formatie uit acht heren bestond en er de beschikking was over één wisselspeler. Voor Milan Scheenloop betekende dit zijn debuut bij de selectie van ZVS.

Een dag na de behaalde overwinning tegen De Duck in Brielle moesten de heren van ZVS al direct weer aan de bak. Dit keer troffen zij subtopper De Zeehond'73 op hun pad. Ondanks dat het zwembad niet veel onderdeed voor het ondiepe bad van Brielle waren de omstandigheden toch beter te noemen daar het bad hier relatief dieper was en men haast niet van de ondiepe bodem kon profiteren.

Met slechts een enkele wisselspeler op de bank moesten de heren zorgvuldig met de krachten omspringen om de wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen. Het lukte hen dan ook goede weerstand te bieden tegen de Rozenburgers welke nagenoeg niet in de buurt van ZVS-keeper Martijn Stolk wisten te komen. De 's-Gravendeelse verdediging lag goed dicht. Beide ploegen wisten uit een manmeer niet tot scoren te komen. Uiteindelijk viel vlak voor het eindsignaal de eerste treffer van de wedstrijd, echter voor de thuisploeg uit een counter.

De tweede periode deed niet onder voor de voorganger. Opnieuw moest er een tegentreffer worden geïncasseerd, wederom uit een counter na een verkregen manmeer. In de laatste minuut wisten de 's-Gravendelers vakkundig een manminder ongedaan te maken.

Na de wisseling van badhelft en een minimale achterstand was het nu ZVS dat het initiatief nam. De heren waren niet voor niets helemaal naar Rozenburg gekomen en roken dat er meer te behalen viel. Na het succesvol uitspelen van een manminder waaruit geen tegentreffer viel was het bij de derde manmeer voor de bezoekers eindelijk raak. Na een goed uitgespeelde manmeer trof Robert van Son doel en tekende daarmee voor de eerste 's-Gravendeelse treffer. Dit gaf de heren goede moed en zij gingen daardoor op zoek naar de aansluitingstreffer. Daarop hoefden zij niet lang te wachten want binnen een minuut tekende Dennis Brobbel voor de gelijkmaker. De wedstrijd lag nu weer helemaal open. In de slotseconden wisten de Rozenburgers alsnog een tik uit te delen door te scoren waarmee zij met een minimale voorsprong het laatste kwart zouden starten.

Met de laatste periode voor de boeg gingen beide ploegen tot het uiterste hetgeen resulteerde in een boeiende een aantrekkelijke strijd. De Zeehond tekende voor de vierde treffer na opnieuw een manmeer te hebben verzilverd. Een hard afstandsschot van Robert van Son verraste de keeper die daardoor te laat reageerde en zo moest toezien hoe ZVS daarmee de derde treffer aantekende. Binnen een halve minuut was de thuisploeg tweemaal trefzeker waardoor het plotseling 6-3 stond en zij het verschil definitief wisten te maken. In de laatste minuut ontstond in de Rozenburgse defensie een verwarrende situatie waardoor er binnen korte tijd ineens een dubbele manmeer voor ZVS werd gecreëerd. Zowel een veldspeler als de doelverdediger moesten voor korte tijd naar de hoek van het veld. Via deze uitgelezen kans zag Dylan Ballijns zijn kans schoon om kort voor het luiden van het signaal nog even een doelpuntje mee te pakken. Ondanks deze goede strijd bleek het uiteindelijk niet genoeg voor ZVS om met een punt huiswaarts te keren.

Overzicht manmeersituaties:
ZVS: 3x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 6x / 1x uit weten te scoren

Overzicht strafworpen:
ZVS: 0x
Tegenstander: 0x

Robert van Son scoorde tweemaal en was daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Dennis Brobbel en Dylan Ballijns completeerden hem door ieder eenmaal te scoren.

1e periode: 1-0 (1-0 tussenstand)
2e periode: 2-0 (2-0 tussenstand)
3e periode: 1-2 (3-2 tussenstand)
4e periode: 3-2 (6-4 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 26 maart 2011. Zij zullen dan spelen tegen LZ1886 3 uit Leiden in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.