Nieuws

d`Elft 2 - Heren 1: Extreem zure appel voor ZVS na zeer goed spelRobert @ 23 januari 2011, 12:02
DELFT - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 22 januari 2011 hun dertiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in het Kerkpolderbad te Delft tegen d'Elft 2. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Daan de Zeeuw en Ad Rommelse waren niet van de partij. Ter versterking werd Dylan Ballijns (Heren 2) opgeroepen om mee te spelen met de selectie. Daardoor bestond het team uit acht heren en was er de beschikking over slechts een enkele wisselspeler.

Geheel boven verwachting vloog ZVS als een raket uit de startblokken. Al direct na aanvang van het fluitsignaal namen de 's-Gravendelers het initiatief hetgeen resulteerde in goed opgezette aanvallen die solide werden uitgespeeld. Zij slaagden erin de thuisploeg het nakijken te geven. Via Wessel Boersma (2x) en Patrick van Haarlem stonden de gasten al snel op een riante voorsprong. Een eerste tegentreffer van d'Elft kon de pret niet drukken want in de slotseconden stelde ZVS orde op zaken en tekende Wessel Boersma voor de vierde 's-Gravendeelse treffer.

Ook in de tweede periode zette ZVS haar goede spel voort. Opnieuw kreeg het team alle ruimte van de Delftenaren om in de buurt van hun doel te komen. Echter kwamen beide teams nu slechts eenmaal tot scoren. Voor ZVS scoorde Robert van Son de vijfde treffer.

Ondanks het goede spel zagen de Seuters hun voorsprong voor het eerst slinken. In het derde kwart lukte het d'Elft meer te scoren dan de 's-Gravendelers. Het spelniveau lag nog steeds hoog waardoor het een boeiende strijd bleef. Via een manmeer wist ZVS de voorsprong wederom uit te bouwen dankzij een treffer van Wessel Boersma. d'Elft was nu tweemaal trefzeker in het tweede deel van de periode. ZVS had nog wel enkele kansen maar stuitte daarbij steeds op de lat of de keeper.

Dat de strijd absoluut nog niet gestreden was bleek in de laatste periode wel. Met een marginaal verschil van twee doelpunten was het aan ZVS om de wedstrijd rustig uit te spelen terwijl d'Elft er alles aan deed om nog in de buurt van hun tegenstander te te komen en daarin slaagden zij. De thuisploeg wist terug te komen tot 5-6 waardoor met nog drie minuten op de klok alles mogelijk leek. Uiteindelijk zou het nog een hectische laatste minuut worden die veel stof deed opwaaien. Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok viel de gelijkmakende treffer. Beide teams leken af te stevenen op een gelijkspel. Niet leek minder waar toen Wessel Boersma op vijftien seconden voor tijd de zevende 's-Gravendeelse treffer op zijn naam bracht. Met luttele seconden te spelen moest ZVS de wedstrijd nu rustig en vooral geconcentreerd uitspelen om de overwinning veilig te stellen. Uiteraard koos d'Elft voor de aanval en forceerde een overtreding binnen de vijf meter van het 's-Gravendeelse doel. Vervolgens werd de bal erbuiten genomen (bij een overtreding buiten de vijf meter mag gelijk op het doel geschoten worden, indien 'binnen de vijf' dan moet hij eerst vanaf de plaats van overtreding overgespeeld worden) en op het doel geschoten. De bal zat strak in de hoek en keeper Martijn Stolk kon er net niet bij. Op twee seconden voor tijd werd ZVS dus op geheel onrechtmatige wijze de overwinning door de neus geboord en moesten de heren genoegen nemen met een gelijkspel.

Wessel Boersma was viermaal trefzeker en daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son en Patrick van Haarlem scoorden ieder doelpunt.

1e periode: 1-4 (1-4 tussenstand)
2e periode: 1-1 (2-5 tussenstand)
3e periode: 2-1
(4-6 tussenstand)
4e periode: 3-1 (7-7 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 5 februari 2011. Zij zullen dan spelen tegen De Plas 1 uit Nieuwkoop in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 17.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.