Heren 1 - Widex GZC Donk 5: ZVS niet opgewassen tegen koploperRobert @ 16 januari 2011, 12:45
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 15 januari 2011 hun twaalfde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen Widex GZC Donk 5. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Daan de Zeeuw en Ad Rommelse waren niet van de partij. Ter versterking werden Dylan Ballijns en Stefan Kuhlmann (beiden Heren 2) opgeroepen om mee te spelen met de selectie. Daardoor bestond het team uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Een wedstrijd tegen de koploper van de competitie met de (voormalig) gouden Olympisch bondscoach Robin van Galen in het water stond vooraf al bekend als een lastige confrontatie.

In de eerste periode wist ZVS zeer goed weerstand te bieden tegen de heren uit Gouda. Het mocht dan ook geen verrassing zijn dat de eerste treffer voor de 's-Gravendelers was welke gescoord werd door Robert van Son. Kort daarna was Donk tweemaal trefzeker maar sloot ZVS de periode toch met een gelijkmaker af die Wessel Boersma in de zoemer wist te scoren.

In de tweede periode lukte het de Seuters maar niet om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Ondanks de goede weerstand die geboden werd lukte het Donk toch om tweemaal ZVS-keeper Martijn Stolk te passeren.

In het derde kwart moest de 's-Gravendeelse formatie met lede ogen toezien hoe de koploper steeds meer afstand van ze wist te nemen. Met ogenschijnlijk makkelijke schoten wisten zij tot vier keer toe te scoren. ZVS wist maar weinig in te brengen tegen het Goudse geweld.

In de vierde en tevens laatste periode wist ZVS nog een kleine rol van betekenis te spelen. Ondanks de grote achterstand waar zij tegen aankeken wist de formatie van Cees van Helfteren toch nog drie keer te scoren via Patrick van Haarlem, Wessel Boersma en Dennis Brobbel (in de zoemer op 0.00). Donk was slechts tweemaal trefzeker.

Wessel Boersma was tweemaal trefzeker en daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Robert van Son, Patrick van Haarlem en Dennis Brobbel scoorden ieder doelpunt.

1e periode: 2-2 (2-2 tussenstand)
2e periode: 0-2 (2-4 tussenstand)
3e periode: 0-4
(2-8 tussenstand)
4e periode: 3-2 (5-10 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 22 januari 2011. Zij zullen dan spelen tegen d'Elft 2 in zwembad Kerkpolder te Delft om 16.30 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.