Nieuws

Heren 1 - Alkemade 2: ZVS grijpt in zwaarbevochten wedstrijd net naast de overwinningRobert @ 12 december 2010, 14:34
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 11 december 2010 hun tiende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen Alkemade 2 uit Roelofarensveen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Daan de Zeeuw en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Ter versterking werden de 16-jarige Dylan Ballijns en 17-jarige Thomas Israel uit Heren 2 opgeroepen om mee te spelen met het selectie. Voor Thomas Israel betekende dit zijn debuut bij Heren 1. Daardoor bestond het team uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Een eerder treffen met dit team resulteerde in een gelijkspel dus op voorhand was al bekend dat beide teams gelijkwaardig aan elkaar zouden zijn. Dit bleek ook al direct bij aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar weinig terrein prijs hetgeen resulteerde in een boeiende strijd tussen de heren. Alkemade scoorde al direct uit de eerste aanval. Niet veel later tekende Dennis Brobbel voor de gelijkmaker uit een manmeer. In de slotminuut bracht Wessel Boersma zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong maar op negen seconden voor het einde werd keeper Martijn Stolk verrast door een verraderlijke taterbal die boven in de hoek van het doel belandde en zo de stand weer op gelijke hoogte bracht.

Ook in de tweede periode gingen beide teams er vol tegenaan. Dit resulteerde in vele kansen voor beide ploegen maar ook de nodige manmeersituaties. Uiteindelijk was het ZVS dat de langste adem had en de periode met een marginale voorsprong wist af te sluiten. Daar waar Alkemade twee keer wist te scoren deden de Seuters dat driemaal dankzij Wessel Boersma (2x) en een lobbal van Rob van der Bijl (manmeer).

Het derde kwart deed niet onder voor zijn voorgangers en leverde ook nu weer een boeiende strijd op. Nadat de bezoekers op gelijke hoogte waren gekomen was het Rob van der Bijl die scoorde uit een dubbele manmeer. Nog geen minuut later was het Wessel Boersma die de inmiddels zevende 's-Gravendeelse treffer op zijn naam wist te brengen. Alkemade scoorde nog wel maar het was niet genoeg om de thuisploeg uit concentratie te halen.

Met de laatste vijf minuten voor de boeg zag het er voor ZVS goed uit. Uiteraard was de wedstrijd nog niet gespeeld maar moest er nu voorzichtig worden gewerkt aan het vasthouden en uitbouwen van de voorsprong. Na een dubbele zware overtreding in het doelgebied van Alkemade kreeg ZVS de kans middels een strafworp de voorsprong uit te breiden. Het was Robert van Son die geen fout maakte en de bal met succes hard in het doel schoot. Met een marge van twee doelpunten leek ZVS op rozen te zitten. Niet veel later volgden er de nodige overtredingen in de 's-Gravendeelse verdediging. Althans, zo zag de leiding het. Zij vonden het noodzakelijk één van de ZVS'ers er voor de verdere duur van de wedstrijd uit te sturen hetgeen uiteraard de nodige vraagtekens opriep bij een ieder. Zeker gezien het feit dat kort ervoor een speler van Alkemade een slaande beweging maakte boven water die onbestraft bleef. Het gevolg was nu dat de resterende twee minuten ZVS met een constante manminder speelde en Alkemade het voordeel kon benutten. De gasten wisten na alle commotie tot twee keer toe te scoren en daarmee de door ZVS opgebouwde voorsprong teniet te doen. Op iets meer dan een minuut voor het einde Lukte het ZVS om opnieuw op voorspong te komen, ondanks de situatie waarin het verkeerde. Robert van Son verraste de keeper met zijn schot en tekende voor de negende treffer voor ZVS. In de laatste minuut was het Alkemade dat ZVS uiteindelijk de genadeklap wist toe te brengen. Binnen 34 seconden klaarden zij de klus door tweemaal te scoren waarmee zij de overwinning mee naar huis namen en ZVS met de kater achterlieten in het 's-Gravendeelse zwembad.

1e periode: 2-2 (2-2 tussenstand)
2e periode: 3-2 (5-4 tussenstand)
3e periode: 3-1
(8-5 tussenstand)
4e periode: 1-4 (9-10 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 8 januari 2011. Zij zullen dan spelen tegen ZDHC 2 in zwembad Overbosch te Den Haag 18.30 uur.

Wessel Boersma was vier keer trefzeker en daarmee de topscoorder. Robert van Son en Rob van der Bijl scoorden ieder tweemaal. Dennis Brobbel completeerde hen met zijn ene treffer.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.