Heren 1 - De Lansingh 1: ZVS pakt punt in zwaarbevochten duelRobert @ 28 november 2010, 11:19
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 27 november 2010 hun negende wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen De Lansingh 1 uit Krimpen aan den IJssel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Alleen Daan de Zeeuw kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de selectie uit acht heren en was er de beschikking over één wisselspeler.

Gezien de relatief jonge tegenstanders zag het er op voorhand al uit dat het een flinke zwempartij zou gaan worden. De 's-Gravendeelse formatie koos bij aanvang direct voor de aanvalstrategie. De eerste tegentreffer werd al na 14 seconden binnengetikt na een verre pass uit de achterhoede van het veld. ZVS moet gedacht hebben 'wat zij kunnen kunnen wij ook' want precies 15 seconden later wist Wessel Boersma op geheel identieke wijze de gelijkmaker op zijn naam te brengen. Niet veel later was het Robert van Son die middels een hard schot van afstand een ieder verraste en met deze treffer zijn team voor het eerst op voorspong wist te brengen. Uiteindelijk eindigde de periode in een 3-3 stand mede door een tweede treffer van Wessel Boersma.

Ook in het tweede kwart gaven beide teams elkaar maar weinig terrein prijs. ZVS kreeg wederom de tijd en ruimte om de aanval op te bouwen omdat de gasten met z'n allen veelal de midvoor en ruimte voor het doel afdekten. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Een zware overtreding met slaande beweging door één van de bezoekers die duidelijk waarneembaar was door een ieder werd door het arbitrale duo niet als dusdanig bestraft.

In de derde periode lukte het ZVS eindelijk weer om afstand te kunnen nemen. Welgeteld één doelpunt kon er worden genoteerd, dit keer op naam van Dennis Brobbel.

Met een marginale voorsprong op het bord en nog vijf minuten te gaan lagen de kansen voor beide ploegen nog open en wilden beide ploegen er uiteraard met de overwinning vandoor gaan. Niets leek nog beslist, zeker na het doelpunt waardoor De Lansingh op gelijke hoogte kwam. Uit een goed uitgespeelde manmeer was het Wessel Boersma die precies halverwege de periode de Seuters op 5-4 bracht. De bezoekers zagen hun kans schoon en wisten opnieuw te scoren. Met nog iets minder dan twee minuten op de klok bleef het een spannende en boeiende strijd tot aan het eindsignaal waarin beide ploegen de kans hadden op de overwinning maar het uiteindelijk met een gelijkspel moesten doen.

Wessel Boersma was drie keer trefzeker en daarmee de topscoorder. Robert van Son, Dennis Brobbel scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 3-3 (3-3 tussenstand)
2e periode: 0-0 (3-3 tussenstand)
3e periode: 1-0 (4-3 tussenstand)
4e periode: 1-2 (5-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 12 december 2010. Zij zullen dan spelen tegen Alkemade 2 uit Roelofarensveen in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 20.00 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.