LZ 1886 3 - Heren 1: Heren ZVS lijden in LeidenRobert @ 21 november 2010, 13:02
LEIDEN - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 20 november 2010 hun achtste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District gingen zij op bezoek bij LZ 1886 3 in het Vijf Meibad te Leiden. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden beschikken over een compleet team. Daardoor bestond de selectie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

De laatste overwinning van de heren dateert al weer van een goede maand geleden en gezien de posities op de ranglijst was ZVS het min of meer aan de stand verplicht om na dit treffen de overwinningspunten mee naar huis te nemen. Dit leek echter makkelijker gezegd dan gedaan.

De thuisploeg wist goed weerstand te bieden tegen het spel van de 's-Gravendelers. ZVS koos er voor om vol in de aanval te gaan maar strandde vaak in het stugge spel van de hun tegenstander. Hierdoor viel het niet mee om het eigen spel te kunnen bepalen en paste ZVS zich aan aan het spel van de thuisploeg, een kenmerk waar de heren vaker last van hebben. LZ opende de score maar Wessel Boersma corrigeerde de achterstand nog geen halve minuut later met zijn treffer. LZ kreeg de kans via een strafworp opnieuw op voorsprong te komen maar verzuimde hierin door een redding van keeper Martijn Stolk. Aan beide kanten werd verder slordig omgegaan met manmeersituaties.

Eindelijk lukte het ZVS om te laten zien dat het meer verdiende. Patrick van Haarlem bracht kort na aanvang van de tweede periode met zijn doelpunt zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de slotseconden tekende de thuisploeg via een manmeer voor de gelijkmaker.

De derde periode verliep wederom uiterst rommelig. ZVS leek het spoor een beetje bijster en LZ maakte dankbaar gebruik van de ontstane gaten en kansen die zij geboden kregen. Al snel scoorden zij viermaal achter elkaar waardoor een haast onoverbrugbare 6-2 op het scorebord stond. Uit een actie-reactie-moment van een speler van de thuisploeg die het niet eens was met de beslissing van de wedstrijdleiding kon hij voor de verdere duur van de wedstrijd het veld verlaten. Tevens werd deze actie bestraft met een strafworp tegen LZ. ZVS kreeg daardoor de mogelijkheid om gedurende een periode van vier minuten met een constante manmeer te spelen tot het moment dat er een andere speler van LZ weer in het veld zou komen. ZVS behield de concentratie en Robert van Son stuurde met de strafworp de keeper de verkeerde hoek in en tekende zo voor de derde 's-Gravendeelse treffer. Een tel voor het signaal scoorde de thuisploeg opnieuw ondanks hun manminder in het veld.

In het laatste kwart moest ZVS er toch echt iets aan doen om de deceptie niet al te groot te laten worden. Met nog ruim 2,5 minuut een constante manmeer in het veld moest er van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om wat aan de achterstand te doen. En dat lukte! In nog geen anderhalve minuut werd de marge van vier doelpunten verkleind tot één. In korte tijd wisten Wessel Boersma, Daan de Zeeuw en Ad Rommelse te scoren. Met een goed uitzicht op minimaal een puntje streden beide teams voor wat zij waard waren. Helaas ging het op ruim een minuut voor het einde fout binnen de 's-Gravendeelse formatie. Daan de Zeeuw was het na een overtreding niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en liet het iets te duidelijk merken. De wedstrijdleiding was resoluut en verzocht hem vriendelijk doch zeer dringend het water te verlaten. Een uitsluiting en strafworp volgden hierop. Gevolg was dat de resterende tijd nu LZ het voordeel had van een constante manmeer. Uit de strafworp die volgde werd gescoord en in het slot troffen zij nogmaals doel. LZ won zo de eerste competitiewedstrijd en ZVS leed ook in Leiden een nederlaag.

Wessel Boersma was twee keer trefzeker en daarmee de topscoorder. Patrick van Haarlem, Daan de Zeeuw, Robert van Son en Ad Rommelse doelpuntten ieder eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 1-1 (2-2 tussenstand)
3e periode: 5-1
(7-3 tussenstand)
4e periode: 2-3 (9-6 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 27 november 2010. Zij zullen dan spelen tegen De Lansingh 1 uit Krimpen aan den IJssel in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 17.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.