PCG/SVO 1 - Heren 1: Gehavend ZVS komt ondanks sterk spel net tekort tegen koploperRobert @ 7 november 2010, 00:08
GORINCHEM - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 6 november 2010 hun zesde wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District gingen zij op bezoek bij PCG/SVO 1 in het Caribabad te Gorinchem. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Ad Rommelse en Patrick van Haarlem konden niet van de partij zijn. Door het samenvallen van de wedstrijden kon ook uit het andere herenteam geen speler worden gehaald. Daardoor bestond de selectie uit zeven heren en was er geen beschikking over wisselspelers.

Dat het een zware wedstrijd zou worden stond op voorhand al vast daar het de ongeslagen koploper was waartegen ZVS het moest op gaan nemen. Zeker zonder enige wisselspelers op de bank was het van groot belang de krachten dermate te verdelen dat er een goede wedstrijd kon worden gespeeld tot het einde aan toe. Mede het feit dat de oudste speler van de thuisploeg 'slechts' 25 jaar was al een voorbode voor een actieve wedstrijd met veel zwemmen.

Al direct bij aanvang van de eerste periode werd het spel van de gasten gekenmerkt door goed samenspel in zowel de voor- als achterhoede. De veelal snelle spelers van de thuisploeg vonden hun Waterloo in de 's-Gravendeelse defensie. Op knappe wijze wist ZVS in de slotseconden een scoringskans voor de thuisploeg middels via een manmeer ongedaan te maken.Het lukte beide ploegen uiteindelijk niet om tot scoren te komen.

Het goede spel van de eerste periode kende een sterk vervolg in de tweede. Opnieuw goed samenspel maar kon niet worden voorkomen dat ook deze periode weer doelpuntloos zou blijven. Het was de thuisploeg die uiteindelijk de eerste treffer op haar naam wist te brengen. Erg lang konden zij niet van de voorsprong genieten want met een voortreffelijk afstandsschot verraste Wessel Boersma vriend en vijand en tekende zo voor de gelijkmaker op dat moment. In de slotseconden was de thuisploeg opnieuw trefzeker.

Met een minimaal verschil startten de beide teams vol vertrouwen aan het derde kwart. Dit keer toonden de heren uit Gorinchem zich de betere ploeg in het water al kregen zij de kansen tot scoren bepaald niet voorgeschoteld. Daar waar ZVS het erg op de verdediging wist te gooien moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om hun kansen te benutten.Uiteindelijk lukte het hen drie keer (waarvan tweemaal via een manmeer) keeper Martijn Stolk te passeren. De Seuters kwamen er helaas niet aan toe om te scoren.

Dat niets nog onmogelijk was bleek wel in de laatste periode. Beide ploegen hadden zich nog niet gewonnen gegeven hetgeen resulteerde in een boeiende onderlinge strijd. Ondanks dat de thuisploeg de betere papieren had voor de overwinning wist de 's-Gravendeelse formatie de schade zeer goed te beperken. Via een manmeer breidde PCG/SVO de voorsprong weer iets uit maar een mooie intikbal van Dennis Brobbel gaf de heren weer de nodige hoop. Uit vier opeenvolgende overtalsituaties voor beide teams (twee om twee) kon niet één keer gescoord worden. Uiteindelijk vielen in de laatste minuut pas de laatste twee doelpunten voor de jonge thuisploeg. Daarbij moet gezegd worden dat de laatste 1,5 minuut een constante manmeer was voor PCG/SVO doordat ZVS'er Daan de Zeeuw zijn derde persoonlijke fout had begaan en niet meer mee mocht spelen voor de resterende tijd van de wedstrijd. Na het luiden van het signaal konden de 's-Gravendelers met een zeer opgeheven gezicht het zwembad verlaten ondanks het verlies.

Wessel Boersma en Dennis Brobbel waren beiden eenmaal trefzeker.

1e periode: 0-0 (0-0 tussenstand)
2e periode: 2-1 (2-1 tussenstand)
3e periode: 3-0 (5-1 tussenstand)
4e periode: 3-1 (8-2 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 13 november 2010. Zij zullen dan spelen tegen De Zeehond'73 uit Rozenburg in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.45 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.