Heren 1 - d`Elft 2: ZVS bekoopt vliegende start met nederlaagRobert @ 19 september 2010, 12:23
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 18 september 2010 hun eerste wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen d'Elft 2 uit Delft in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden niet beschikken over een compleet team. Daan de Zeeuw en Ad Rommelse konden niet van de partij zijn waardoor het team uit zeven heren bestond en er geen beschikking was over wisselspelers.

Een nieuwe start van de competitie is altijd weer spannend en het is altijd maar weer afwachten wat een ieder te wachten staat. Zo ook de eerste wedstrijd voor ZVS. Met een ietwat gehavend team zonder wisselspelers startten de heren voorzichtig aan de wedstrijd om het tot een goed einde te kunnen brengen. De gasten hadden meer dan genoeg wissels op de bank zitten.

De eerste periode kende een voortvarende start voor ZVS. De heren bepaalden het spel dermate dat de gasten weinig in te brengen hadden. Het was Patrick van Haarlem die op 3.33 de eerste treffer voor ZVS aantekende. De bezoekers kwamen middels een manmeer snel op gelijke hoogte maar Wessel Boersma zette zijn ploeg wederom op voorsprong. Een uitgelezen manmeer kort daarop wist ZVS niet te verzilveren.

Ook in de tweede periode ging het veelal gelijk op. Steeds wist ZVS een minimale voorsprong op te bouwen maar de bezoekers slaagden er op hun beurt weer in deze weg te werken en de thuisploeg voor het eerst zelfs op achterstand te zetten. Wessel Boersma en Rob van der Bijl (manmeer) troffen beiden het doel.

In het derde kwart ging d'Elft toch wel het initiatief tonen ondanks de goede weerstand die de Seuters wisten te bieden. Conditioneel kon ZVS het nog steeds goed bijbenen. Langzamerhand wisten zij dan ook de voorsprong uit te breiden. Daar waar zij vier keer ZVS-keeper Martijn Stolk wisten te passeren lukte het de 's-Gravendeelse formatie slechts tweemaal om tot scoren te komen. Beide manmeersituaties aan de 's-Gravendeelse kant werden verzilverd door Wessel Boersma en Rob van der Bijl.

In de laatste periode was het alles of niets voor de heren. Met een achterstand van drie doelpunten leek het nog niet helemaal onmogelijk om het bijltje er al bij neer te gooien. Binnen een minuut scoorden de bezoekers tweemaal en was de enige taak voor Seuters om de schade beperkt te houden. De overtredingen werden wel wat feller hetgeen resulteerde in de nodige persoonlijke fouten aan beide kanten met als gevolg voordeelsituaties voor beide ploegen. Wessel Boersma tekende voor het enige 's-Gravendeelse doelpunt uit één van de manmeersituaties. Nadat Rob van der Bijl halverwege de periode zijn derde persoonlijke fout toebedeeld kreeg mocht hij niet meer meespelen en moesten de heren de laatste minuten uitzingen met een constante manminder. De bezoekers waren hierdoor nog driemaal trefzeker.

Wessel Boersma was met vier doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Rob van der Bijl trof tweemaal doel en Patrick van Haarlem scoorde één keer.

1e periode: 2-1 (2-1 tussenstand)
2e periode: 2-4 (4-5 tussenstand)
3e periode: 2-4
(6-9 tussenstand)
4e periode: 1-5 (7-14 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 25 september 2010. Zij zullen dan spelen tegen Alkemade 2. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in zwembad De Tweesprong te Roelofarensveen en vangt aan om 19.40 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam
komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.