Nieuws

Heren 1 - MNC Dordrecht 5: ZVS STUNT, WINT EN ONTNEEMT MNC HET KAMPIOENSCHAP!Robert @ 24 april 2010, 22:54
'S-GRAVENDEEL - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel hebben zaterdag 24 april 2010 hun tweeentwintigste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste klasse A van het District traden zij aan tegen MNC Dordrecht 5 uit Dordrecht. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden beschikken over een compleet team. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit tien spelers en had zij de beschikking over drie wisselspelers.

Voor de 's-Gravendeelse formatie stond er eigenlijk niets meer op het spel. In de competitie staan de heren op een veilige positie in het midden van de ranglijst en vallen met hun achtste plaats zo ruimschoots buiten de gevarenzone. Een overwinning op MNC zou dé ultieme kick zijn in deze regionale derby omdat zo het kampioenschap in gevaar zou komen. Voor de bezoekers stond er meer op het spel. De Dordtse formatie doet mee in de race om het kampioenschap en staat één punt los van concurrent ZV Westland Dijkglas 1 uit 's-Gravenzande. Bij winst zou het kampioenschap veilig zijn gesteld. Een eventueel verlies van punten zou hen afhankelijk maken van de heren uit 's-Gravenzande.

ZVS startte zoals te doen gebruikelijk in een rustig tempo om zo het spel van de tegenstander af te kunnen tasten. Uiteraard was MNC er op gebrand om de wedstrijd al direct naar hun hand te zetten om zo de overwinning en het kampioenschap veilig te stellen. De thuisploeg wist echter zeer goed weerstand te bieden tegen het hoge tempo dat de Dordtenaren boden. De gasten hadden er meer dan drie minuten voor nodig om de openingstreffer te scoren. Nog in dezelfde minuut stelde ZVS orde op zaken en wist middels Wessel Boersma op gelijke hoogte te komen. In de slotseconden verzilverde MNC een manmeer hetgeen ze een kleine voorsprong bracht in de eerste rustperiode.

Al bij aanvang van de tweede periode vervolgden de bezoekers hun rappe spel hetgeen wederom via een manmeer een doelpunt opleverde. Met een marginaal verschil van twee doelpunten leek het voor MNC gesneden koek om de wedstrijd verder gecontroleerd uit te spelen maar niets bleek minder waar. ZVS wist goed weerstand te bieden en wist zich op zeer knappe wijze terug te knokken in de wedstrijd. Er waren een hoop overtalsituaties voor nodig aan beide kanten maar ZVS was de enige ploeg die deze succesvol wist af te ronden. De manmeers van MNC strandden allen in de verdediging of bij de sterk keepende Martijn Stolk. Het waren Patrick van Haarlem en Daan de Zeeuw die wisten te scoren en daarmee het publiek weer van de banken kreeg.

In het derde kwart was het de 's-Gravendeelse formatie dat de stoute schoenen aantrok en op geheel eigen kracht MNC de mond wist te snoeren. Wessel Boersma trof tweemaal doel en bracht daarmee zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met de gedachte dat ZVS bij aanvang van de vorige periode nog tegen een redelijke achterstand aankeek en er nu een glorieuze voorsprong op het bord stond (na vier keer achter elkaar te hebben gescoord) begonnen de heren langzamerhand te geloven dat er een stunt in de lucht hing. De bezoekers hadden de moed blijkbaar nog niet opgegeven en wisten eenmaal tot scoren te komen. De frustraties namen aan Dordtse kant echter wel wat toe bij zowel de spelers als de coach omdat het toch niet helemaal liep zoals ze verwacht hadden.

Met nog vijf minuten op de klok en een minimale voorsprong was het aan ZVS om gedurende de laatste periode alles op alles te zetten en het hoofd boven water te houden. Bij de eerste aanval was het al direct raak dankzij een doelpunt van Patrick van Haarlem. ZVS en haar aanhang geloofden er weer in en nadat halverwege het zevende doelpunt van de thuisploeg, gemaakt door Wessel Boersma, viel leek de klus min of meer geklaard. Het zwembad leek te haast te ontploffen, met zoveel enthousiasme werden de heren aangemoedigd. Een verschil van drie doelpunten met nog minder dan drie minuten te spelen leek haast voldoende om dé sensatie van het laatste waterpolocompetitieweekend te creëren. De Dordtenaren wisten zich middels twee doelpunten nog aardig terug te vechten in de wedstrijd maar het bleek niet voldoende om het gecontroleerde spel van de 's-Gravendelers te ontregelen. Met een verschil van één doelpunt in het voordeel van ZVS gingen zij de laatste minuut in. De Seuters maakten geen fouten meer en wisten de voorsprong vast te houden tot het eindsignaal. De overwinning was een feit! In een uitgelaten sfeer werd de overwinning gevierd en dropen de Dordtenaren met lege handen af richting de kleedkamers. Het bleef nog lang onrustig in 's-Gravendeel.

Wessel Boersma was met vier doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Patrick van Haarlem trof tweemaal doel en Daan de Zeeuw wist een keer tot scoren te komen.

1e periode: 1-2 (1-2 tussenstand)
2e periode: 2-1 (3-3 tussenstand)
3e periode: 2-1
(5-4 tussenstand)
4e periode: 2-2 (7-6 eindstand)

Inmiddels is ook de bevestiging daar dat MNC definitief geen kampioen is geworden doordat ZV Westland Dijkglas 1 zijn wedstrijd heeft gewonnen.

Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen. Mede door dit resultaat zijn de heren als achtste geëindigd in de competitie en zullen daardoor ook volgend jaar weer uitkomen in de 1e Klasse van het District 4.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam
komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.